JAV prezidentu išrinktas Donaldas Trumpas

JAV rinkėjai išrinko 45-ąjį šalies vadovą. Juo tapo Donaldas Trumpas, įveikęs buvusią valstybės sekretorę Hillary Clinton. Rinkimų nugalė...

JAV rinkėjai išrinko 45-ąjį šalies vadovą. Juo tapo Donaldas Trumpas, įveikęs buvusią valstybės sekretorę Hillary Clinton. Rinkimų nugalėtojas surinko 289 rinkikų balsus iš reikalingų 270, tuo tarpu H. Clinton – 218. Ši per pokalbį telefonu su D. Trumpu pripažino savo pralaimėjimą.

Tiesa, JAV prezidentas laikomas išrinktu, kai už jį balsuoja rinkikų kolegija, kuri įstatymais nėra įpareigota balsuoti pagal JAV piliečių išreikštą valią, tačiau tradiciškai retai balsuoja kitaip.

Prie Donaldo Trumpo pergalės labiausiai prisidėjo pergalė svyruojančiose Floridos ir Ohajo valstijose, tačiau netikėtinai pergalę jis išplėšė ir paprastai už Demokratų kandidatus balsuojančiose Pensilvanijos bei Viskonsino valstijose.

Tuo pat metu buvo renkama ir dalis Atstovų rūmų bei Senato narių. Čia iki tol turėtą daugumą taip pat apgynė Respublikonų partijos kandidatai.


Susiję

Šiaurės Amerika 4284813097624930438

Rašyti komentarą

12 komentarų

Anonimiškas rašė...

Įdomu, kaip mūsų politologai dabar ims keisti plokštelę:)

Polyytologas rašė...

Rinkėjai buvo suklaidinti. Putinas kišosi į rinkimus. Dabar dolerio kursas kris. Ekonomika patirs milžiniškų nuostolių.Demokratijai suduotas milžiniškas smūgis. Žmogaus teisės pavojuje...

Tomas K. rašė...

O taip. Jau išvakarėse nuo Trumpo rinkėjų marginalizavimo buvo pereinama prie „pasikeitusios Amerikos“ retorikos: „Toli gražu, už Trumpą balsuojantys, tikrai nėra vidutinio amžiaus baltieji rinkėjai nesugebantys prisitaikyti prie besikeičiančios visuomenės aplinkos...“, „Amerika pasikeitusi...“, „Mes ir tarp respublikonų turime gerų draugų...“ ir t.t.
Kaip niekad, pradedant nuo mūsų seimo rinkimų, baigiant šiais, JAV prezidento rinkimais, išryškėjo mūsų taip vadinamų „politologų“, o iš tikro tai liberalizmo ruporų, neprofesionalumas, šališkumas, tendencingumas ir bekraštis neadekvatumas. Šlykštu! Ypač gėda dėl VU TSPMI politologų, ir gaila ten besimokančio jaunimo.


Studentas rašė...

Visi sveiko proto politikai savo pasisakymus ir retoriką koreguoja priklausomai nuo kintančios politinės situacijos, asmenybių su kuriomis turi reikalą ir t.t. Tai yra kompromisų menas vardan savo valstybės išlikimo ir gerovės. Pažymiu, sveiko proto, kadangi fanatikai, viską dalinantys į juoda-baltą (kokių šitame tinklapyje netrūksta), kurie politiką suvokia kaip aklą vienos ideologijos įgyvendinimą, to niekad nesupras.
beje, tikiuosi pro patria vyrai yra pasiruošę ne tik žodžiais ginti savo patria, ir ne tik prieš afrikiečius/musulmonus, (kurie patys bėga iš Lietuvos)? Mat savo tėvynės meilę gali tekti jau greitai įrodyti, ir ne tik anti-establišmentiniais straipsniais.

Pikc rašė...

Oi, jau ko ko, bet fanatizmo pas liberastikus - nors vežimu vežk. Užtat ir liko dabar liberastinė purvasklaida bei "politologai" kvailio vietoje. :)

Pikc rašė...

Ir - jo, Trampas su Putinu tuoj sudarys sandorį, ir mus užpuls rusai. :D

Anonimiškas rašė...

joo, po tokios naujienos ainu kimšti šampano.Dabar belieka laukti rinkimų Austrijoje,Prancūzijoje ir Olandijoje.Tikiuosi,kad ten žmonės taip pat pasirinks teisingai.

Anonimiškas rašė...

Kaip suprasti „teisingai“?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Iš vienos pusės, tikrai įdomu stebėti prasidėjusį cirką, iš kitos - šiek tiek neramu dėl pasekmių: atsižvelgiant į tai, kad tiek visokie "politologai", tiek purvasklaida, tiek ir mūsų valdžia (įskaitant URM) visą laiką elgėsi taip, tarsi raudonieji jau būtų laimėję (o purvasklaida pasižymėjo ypatingu agresyvumu) ir nė velnio nesirūpino ryšių mezgimu su respublikonų stovykla, gali būti nelengva. Tai, kad ta visa šutvė dabar atsidūrė kvailio vietoje (visiškai pelnytoje) - menka paguoda. Jų idiotiškas fanatizmas gali pakenkti mūsų valstybei.

Anonimiškas rašė...

Amerika pasirodo dar gyva, nors lieberastikai apsiputodami klykė, kad tai Pasaulio pabaiga, moterėlės iš VU TSPMI, tiesiog nėrėsi iš kailio įrodinėdamos, kada dabar jau galas, o iš tikrųjų išrinktasis nebijo tiesiai sakyti kas yra kas, ir nesitoliastuoja, kaip liberastinė žiniasklaida, o Pasaulio pabaigos nuo to išrinkimo tikrai nebus.

Frodo Baggins rašė...

Na gerai, pažiūrėkime į viską perspektyvoje: mūsų establišmentas sako, kad Rusija kaip tas potvynis jau prie pat vartų ir ją nuo įsiveržimo į Lietuvą sulaiko tik Amerikos apsauga. Ar toks teiginys išlaiko kritiką? Kur jo įrodymai? O gal tai viso labo tik mūsų establišmento kurstoma paranoja? Sakote, kad tėvynės meilę greitai gali tekti įrodyti ne tik "kovojant" prieš musulmonus ar establišmentą. Kaip supratau, tuo norite pasakyti, kad greitai gali tekti kariauti su Rusija, kadangi Trampo valdoma Amerika mūsų nebegins, o tas "raudonasis tvanas" jau prie vartų ir tuoj pat plūstels čia kai tik Trampas leis. Vėlgi, kuo paremti tokie pareiškimai. Analogija su Ukraina? Ten visai kita situacija, pas mus gal tik Visagine panaši demografinė padėtis. Kiek reali ta Rusijos grėsmė apie kurią dabar visi klykia? Kas gali nutikti blogiausio jei vis tik atsidursime Rusijos įtakos zonoje? Ateis rusai, iš Lietuvos respublikos padarys Severo Zapadnyj Kraj ir išžudys visus, kuriems rusų kalba nėra gimtoji? Panašu kad tokiais kliedesiais masto visa smūsų delfinis establišmentas.

O dabar palyginkime su kita grėsme, kuri skirtingai nuo Rusijos, tikrai daug realesnė. Jei jūs manote, kad musulmonų grėsmė yra mažesnė negu rusų, tai patarčiau atidžiau pasidomėti kas vyksta Europoje. Deja, panašu kad daugelis pas mus į vakarų Europą vis dar žiūri pro rožinius akinius kaip 1990-aisiais. O juk Europa nuo tada labai labai pasikeitė: užtenka pasižiūrėti demografines tendencijas, gimstamumą ir kt. Panašu, kad islamo įsigalėjimas vakarų Europoje - tik laiko klausimas. O kai jis įsigalės ten, negi jūs toks naivus ir manote, kad tai mūsų nepalies ir mes gyvensime kaip anksčiau, galvodami vien tik apie Rusiją? Jei reikėtų rintis seniai pažįstamą Ivaną (beje, nebe raudoną kaip 1940-aisiais) ar juodom ISIS vėliavom apsiginklavusį Muhamedą, ką rinktumėtės?

Pikc rašė...

Nė vieno nesirinkčiau. :) Bet šiaip komentaras geras. Beje, jeigu "ateitų rusai", galiu kirst lažybų, kad visas aršus homjaunimas, kuris nebus spėjęs pabėgti, operatyviai "pakeistų orientaciją" ir taptų tokiais pat aršiais "našystais". :)

item