Belgijos ministras: Europą gali užplūsti tūkstančiai džihadistų

Po „Islamo valstybės“ (IS) sutriuškinimo Sirijoje Europą gali užplūsti nuo 3 iki 5 tūkst. džihadistų, turinčių ES valstybių pasus. Apie t...

Po „Islamo valstybės“ (IS) sutriuškinimo Sirijoje Europą gali užplūsti nuo 3 iki 5 tūkst. džihadistų, turinčių ES valstybių pasus. Apie tai RTBF televizijai teigė Belgijos vidaus reikalų ministras Janas Jambonas.

„Šiuo metu iš Sirijos į Belgiją grįžo 117 asmenų. Beveik pusė jų - sulaikyti. Likusi dalis - stebimi policijos“, - sakė ministras.

Jo žiniomis, šiuo metu Sirijoje yra 200 išeivių iš Belgijos, o per pastaruosius metus ten nuvyko dar keliasdešimt žmonių.

„IS susiduria su stipriu kariniu spaudimu Mosule (Irake) ir Rakoje (Sirijoje). Tokiomis aplinkybėmis galimi du scenarijai - IS gali arba palikti kovotojus iš Europos tęsti karinį pasipriešinimą Irake ir Sirijoje, arba gali siųsti juos į Europą“, - sakė J. Jambonas.

„Mes turime būti pasirengę tam, kad grįš ne tik 200 belgų, bet ir dar 3-5 tūkst. kitų Europos valstybių piliečių. Visos žvalgybos tarnybos privalo rengtis šiam antplūdžiui ir dalintis informacija“, - sakė Belgijos vidaus reikalų ministras.


Susiję

Pasaulis 1102523224291896555

Rašyti komentarą

item