Žemės drebėjimas sugriovė šv. Benedikto gimimo vietoje stovinčią baziliką

Sugriauta Šv. Benedikto bazilika Sekmadienį centrinę Italiją sukrėtė 6,6 balų stiprumo žemės drebėjimas. Mirčių išvengta, tačiau dreb...

Sugriauta Šv. Benedikto bazilika
Sekmadienį centrinę Italiją sukrėtė 6,6 balų stiprumo žemės drebėjimas. Mirčių išvengta, tačiau drebėjimo metu sugriuvo Šv. Benedikto bazilika, esanti Nursijoje - vietoje, kur gimė Vakarų vienuolinio gyvenimo tėvas bei vienas svarbiausių Europos civilizacijai ir kultūrai šventųjų bei jo sesuo šv. Scholastika.

Šalia bazilikos esančiame vienuolyne įsikūrę vienuoliai benediktinai, garsėjantys grigališkojo choralo ir tradicinės liturgijos puoselėjimu.

Žemės drebėjimas įvyko tradiciniame liturginiame kalendoriuje švenčiant Kristaus Karaliaus iškilmę. Jis buvo jaučiamas ir Romoje. Pranešama, kad nuo jo suskilinėjo ir vienos iš keturių Romos bazilikų - Šv. Pauliaus už Mūrų bazilikos - sienos.

Stipriai nukentėjo ir kiti šalia Šv. Benedikto bazilikos esantys Nursijos miestelio pastatai, tačiau miestelio centre stovinti šv. Benedikto skulptūra liko nepažeista.

Šis žemės drebėjimas įvyko praėjus beveik dviems mėnesiams po kito drebėjimo, nusinešusio beveik 300 žmonių gyvybių ir sunaikinusio kelis Italijos miestelius.

Tai stipriausias žemės drebėjimas Italijoje nuo 1980 metų, kuomet pietinę Italija sukrėtė 6,9 balų drebėjimas, dėl kurio mirė 3 tūkst. žmonių ir dar 200 tūkst. tapo benamiais.

Parengta pagal Aleteia.org informaciją


Susiję

Pasaulis 3840878234425373652
item