VU filosofijos fakultete - paskaita „Dievas mirė? Sekuliarizacija ir kas po jos“

Jaunimo sambūris „Pro Patria“ kviečia į kunigo Edmundo Naujokaičio FSSPX paskaitą "Dievas mirė? Sekuliarizacija ir kas po jos"...


Jaunimo sambūris „Pro Patria“ kviečia į kunigo Edmundo Naujokaičio FSSPX paskaitą "Dievas mirė? Sekuliarizacija ir kas po jos". Paskaita įvyks Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto 201 auditorijoje spalio 26 dieną, 18 valandą. 

"Dievas mirė" - įvykusį faktą konstatavo Nyčė XIX amžiuje. Daugiau nei šimtą metų Vakarai gyvena šioje tikrovėje. Nors katalikybė ir religija apskritai niekur nedingo, ji prarado ankstesnį vaidmenį Vakarų pasaulio žmonių gyvenime. Sekuliari Europa ieško prasmių, kuria jas, griauna ir ieško iš naujo. 

Ar tvarus ir prasmingas gali būti mūsų buvimas po Dievo mirties? Gal teisus Nyčė, kad prasmė žmogui apskritai nėra reikalinga? Kokia dvasinė dykuma ar kaip tik nauji laisvės horizontai pasitiko sekuliarią žmoniją? Šiuos ir kitus klausimus jau ateinantį trečiadienį svarstysime ne moralizuodami, o analizuodami. 

Kviečiame dalyvauti ir Jus! Apie savo dalyvavimą pranešti ir su renginiu susijusias naujienas sekti galite socialiniame tinkle Facebook.


Susiję

Religija 8971472388680323610

Rašyti komentarą

5 komentarai

Anonimiškas rašė...

Baikit juokus, Dievas negali mirt, jei bus gyvas bent vienas žmogus.

Smikiz rašė...

Ponas Gluosni, o tamstai žinoma, kad popiežius Benediktas XVI 2009 m. ekskomuniką panaikino? O taip pat, ar tamstai žinoma, kad tūlas popiežius Pranciškus berods 2015 m. oficialiai patvirtino, kad FSSPX yra katalikai? Tai buvo aiškiai išdėstyta jo oficialiame rašte Argentinos valdžiai. Tad kalbėti apie FSSPX kaip nekatalikus, yra normalus klaidinimas. Beje, arkiv. Lefevre'o atliktas vyskupų išventinimas latae sententiae automatiškai ekskomunikavo jį patį ir visus keturis vyskupus, bet ne pačią broliją. Kol kas faktinė situacija yra tokia, kad FSSPX neturi oficialaus kanoninio statuso Romos Katalikų bažnyčioje, tačiau jų atskilėliais niekas oficialiai, tiesą pasakius, ir nevadino, tik kas nors, kaip ir tamsta, vis pareikšdavo savo priešiškumą ir nuomones. Kaip bebūtų, tamstos rašinėjimai yra netiesa arba tiesiog šmeižtas. Beje, su FSSPX asmeniškai neturiu jokio ryšio ir jų koplyčiose nesilankau.

Anonimiškas rašė...

Ar bus įrašas? Neatvyksiu gyvai.

Paulius S.V. rašė...

Dalyvavusieji, paviešinkite kas nors diskusijos įrašą.

Anonimas rašė...

.....neturi oficialaus kanoniško statuso....kaip tik Pijaus X brolija nuo nieko neatsiskyrė. Ji kaip buvo Tradicinė bažnyčia taip ir išliko kanoniškame statuse. Vatikano II susirinkimas atsiskyrė nuo Tradicinės Romos Katalikų bažnyčios. Ne visada dauguma eina į koją.

item