Vokietijoje suimtas siras planavo išpuolį oro uoste

Vokietijos Leipcigo mieste suėmus spėjamą teroristą, galimai užkirstas kelias dideliam „Islamo valstybės“ (IS) išpuoliui šalyje. 22 m...

Vokietijos Leipcigo mieste suėmus spėjamą teroristą, galimai užkirstas kelias dideliam „Islamo valstybės“ (IS) išpuoliui šalyje.

22 metų siras Jaberas al Bakras turėjo konkrečių planų ir atliko paruošiamuosius darbus, pirmadienį pareiškė Saksonijos vidaus reikalų ministras Markusas Ulbigas. Vokietijos vidaus žvalgybos tarnybos duomenimis (BfV), įtariamasis greičiausiai norėjo atakuoti vieną iš Berlyno oro uostų, praneša agentūra AFP.

„Mes turėjome informacijos – žvalgybinės informacijos, kad jis pradžioje planavo išpuolį prieš traukinius Vokietijoje. Tačiau (planai) konkretizavosi į oro uostus Berlyne“, – stočiai ARD sakė BfV vadovas Hansas-Georgas Maassenas. Jo teigimu, jau rugsėjo pradžioje buvo duomenų, kad „Islamo valstybė“ (IS) planavo teroro aktą prieš infrastruktūrą Vokietijoje.

Jau anksčiau skelbta, kad J. Al Bakro bute rasta 1,5 kg sprogmenų, kurie yra identiški tiems, kuriuos IS teroristai naudojo Prancūzijoje ir Belgijoje.

Susiję

Pasaulis 4502582819150948473

Rašyti komentarą

2 komentarai

Pikc Kažinkavičius rašė...

Čia, be abejo, yra ksenofobijos beigi islamofobijos apraiška - ir ne kitaip! Ar tik nebus kokių dešiniųjų radikalų provokacija prieš vargšus pabėgėlius? :)

Nežiniukas rašė...

Kaip galima šmeižti pabėgėlius?

Mums valdžia sakė, kad atvyks išsilavinę, darbštūs. Jie tik bėga nuo karo.

Man atrodo, kad tikrai če dešiniųjų provokacija - nėra tokių sirų, nes mes valdžia tikime.

item