Vidurio Europos jaunimo tarpe populiariausios - nacionalistinės partijos

Briuselis gali stengtis pritraukti jaunus rinkėjus savo planais nemokamai dalinti Europos traukinių sistemos InterRail daugkartinio naudo...

Briuselis gali stengtis pritraukti jaunus rinkėjus savo planais nemokamai dalinti Europos traukinių sistemos InterRail daugkartinio naudojimo bilietus, tačiau bent jau dalyje Europos Sąjungos šie planai gali būti pavėluoti, - teigiama portalo Politico.eu publikacijoje.

Vidurio Europoje būtent jaunimas aktyviau balsuoja už nacionalistines partijas, tokias kaip Jobbik Vengrijoje ar Teisė ir teisingumas Lenkijoje, o ne senyvo amžiaus žmonės, kuriems dažnai priskiriamos vadinamosios konservatyvios pažiūros.

Kaip teigia Politico.eu, Vengrijoje Jobbik partija yra antra pagal populiarumą po valdančiosios Viktoro Orbano Fidesz partijos, tačiau tarp universiteto studentų Jobbik - populiariausia. Jobbik yra geriausiai socialinius tinklus išnaudojanti ir su jaunimu daugiausia dirbanti partija Vengrijoje.

Lenkijoje praeituose rinkimuose laimėjusi partija Teisė ir teisingumas buvo dažniausias pirmą kartą balsuojančio jaunimo pasirinkimas. Už ją balsavo net trečdalis visų jaunų žmonių.

Taip pat šiais metais Slovakijoje vykusiuose rinkimuose jaunimas išreiškė didelį palaikymą Liaudies partijai-„Mūsų Slovakija“. Už ją balsavo net 25 procentai jaunų žmonių, nors ji surinko tik 8 procentus visų rinkėjų balsų.

Palyginus su rinkėjais kitose šalyse, Vidurio Europos jaunimas yra skeptiškiau nusiteikęs egzistuojančios politinės sistemos atžvilgiu. Tik 5 proc. Vengrijos, 6 proc. Lenkijos ir 9 proc. Slovakijos jaunimo tiki, kad dalyvavimas politinės partijos veikloje gali kažką pakeisti.

Tačiau ir visoje Europos Sąjungoje šis vidurkis nėra aukštas ir siekia vos 12 procentų.

Parengta pagal Politico.eu publikaciją

Susiję

Pasaulis 791104595963947733

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Kai tuo tarpu tarp Lietuvos jaunimo - susidvejinusi TS-LKD ir Liberalų sąjūdis.

item