Ukrainos ministras F. Hollande'ui: nebandykite nurodinėti, kad turėtume atiduoti Ukrainos teritorijas

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as, kalbėdamas Europos Tarybos Parlamentinėje asamblėjoje, pareikalavo pirmiausia surengti ...

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as, kalbėdamas Europos Tarybos Parlamentinėje asamblėjoje, pareikalavo pirmiausia surengti rinkimus Donbase ir tik tada išvesti Rusijos okupacines pajėgas. Dalinamės Ukrainos vidaus reikalų ministro Arseno Avakovo pareiškimu dėl tokių F. Hollande'o teiginių.

***

Francois Hollande'as, Prancūzijos prezidentas, šiandien kalbėdamas Europos Tarybos Parlamentinėje asamblėjoje, išsakė dalykus, kurie yra visiškai nepriimtinti Ukrainai. Jis pareikalavo pirmiausia rinkimų Donbase surengimo, ir tik tada Rusijos okupacinių pajėgų išvedimo iš ukrainiečių žemės bei Ukrainos-Rusijos sienos kontrolės perdavimo Ukrainai. Jis nori rinkimų iškart po ugnies nutraukimo ir kariuomenių išskyrimo..!  

Kokio ugnies nutraukimo?! – tokio kaip šiandien, kai žuvo du ir sužeisti septyni mūsų kariai – būtent tuo metu, kai paskelbtas „ugnies nutraukimas“?

Pirmiausia bjaurūs Prancūzijos užsienio reikalų ministro Ayrault pareiškimai vizito Ukrainoje metu, dabar prezidentas Hollandas...

… Aš nesu užsienio reikalų ministras ir nesu diplomatas. Bet aš Ukrainos vyriausybės narys, atstovaujantis vyriausybėje antrąją pagal dydį parlamentinę frakciją „Liaudies frontas“. 

Aš vyriausybėje atstovauju tuos karius, patriotus ir savanorius, kurie aukodami savo gyvybę ir sveikatą kovoja už Ukrainą fronte – prieš pasiutusių Putino režimo šunų gaują, prieš tuos, kurie atnešė į mūsų žemę kraują ir sielvartą. Aš turiu asmeninį atsakomybės prieš Ukrainą matą. Aš mėnesius praleidau Euromaidane. Ir šitame kare prieš rusų banditus žuvo mano draugai. 

Ir aš jums, pone Hollande'ai, sakau: nebandykite nurodinėti mums, kad turėtume atiduoti Ukrainos teritorijas ir milijonus mūsų piliečių gyvybių Putino režimui tik todėl, kad jums taip atrodo patogiau! 

Ėmėtes padėti Ukrainai sustabdyti Rusijos agresiją? Jūs, kaip didžios Prancūzijos atstovas, ėmėtės demokratinės Europos vardu sustabdyti agresosių, užpuolusį Ukrainą – tai ir darykite, o ne išdavinėkite Ukrainą, išsipirkinėdami Putinui mūsų šalies dalinimu! Neišdavinėkite vulgariame politiniame turguje didžiausios Europos tautos, kuri Maidane kovojo už europietiškus bendražmogiškus idealus ir dėl to paaukojo savo geriausių sūnų ir dukterų gyvybes. 

Jūs norite, kad „rinkimai“ vyktų prie atsuktų rusų okupacinės kariuomenės vamzdžių? 

Visiškai neegzistuojant pilietinėms teisėms ir laisvėms? 

Norite, kad nepastebėtumėm kiekvieną mėnesį šimtų suluošinamų ir nužudomų karių? 

Milijonų žmonių, kurie prarado pastogę, nes banditai juos išvarė iš Donbaso? 

Kad už žudymus ir prievartavimus amnestuotumėm banditus – marionetes? 

Jūs apie tokius rinkimus? 

Ar nenorėtų Prancūzijos prezidentas prisiminti Antrojo pasaulino karo išvakarių pamokų? Prisiminti, kaip apšviestoji Europa, prieš tai, kai Hitleris ją pavergė, pataikavo agresoriui, „nepastebėjo” Austrijos ir Čekijos Sudetų krašto anšliusų, aiškindama, kad jie yra butinybė ir politinis balansas, o po to pati gavo fašistinę diktatūrą, okupaciją ir sielvartą savo žemėje?! 

Jeigu Jūsų nieko nemoko įvykiai Ukrainoje – pažvelkite į Siriją, ar Jūs atsimerksite tik tada, kai rusiškasis „hibridinis pasaulis” ateis prie pat Prancūzijos sienų? 

Jūsų pasiūlymai ir tai, kaip traktuojate karo Donbase sureguliavimą, yra nepriimtini ir įžeidžiantys bet kuriam tikram ukrainiečiui. Užleidę Ukrainą Putinui Jūs prarasite Europą, prarasite savo pačių laisvę. Neraminkite savęs iliuzijomis – įsteikite realų antiputinišką demokratinį laisvų žmonių frontą ir nepataikaukit agresoriui! 

Labai viliuosi, kad mano poziciją palaiko dauguma Ukrainos ministrų kabineto narių ir dauguma parlamento narių. 

Viliuosi, kad bešokant „diplomatinius šokius”, Jums, pone prezidente, taps aišku, kad Ukraina nesiruošia savo laisvės ir nepriklausomybės pirkti, o ruošiasi už visa tai kovoti! Ir ji tikisi draugų paramos, o ne pakeleivių išdavystės

Susiję

Pasaulis 8578036327213308270

Rašyti komentarą

23 komentarai

Anonimiškas rašė...

Va tokių patriotų valdžioje mums ir trūksta.

Anonimiškas rašė...

tik tokių juokdarių mums ir trūksta

Ainis rašė...

Arsenijus šaunuolis, o prancūzas, kaip ir putinas, gyvena kitoje realybėje. Ta neužgestanti prancūzų socialistų meilė rusijai rusena gal dėl to, kad savo laiku Prancūzija išgyveno Hitlerio ir nepatyrė Stalino okupacijos vaisių. Atrodytų gerai, kad nepatyrė to Blogio, bet nepatirtos istorijos pamokos dabar daro prancūzus fašistuojančio putino sėbrais.

Anonimiškas rašė...

Šiaip nekeista, kad prancūzai nesuvaldo terorizmo namie,jie neturi stuburo,charakterio ir valios, o tokius visi spardo kas netingi.Kariauti jie sugeba tiknsu laukiniais Afrikoje.Tai mentalitetas nieko nepadarysi.ww2 cirkas su prancūzų kariavimu...state statė mažino liniją atėjo vokietis davė i sprandą ir pasiėmė ką norėjo. Prancūzija niekada nebuvo ir nebus nei patikimas partneris nei lyderis,mentalitetas ne tas.

Nežiniukas rašė...

Na, Holandas iš vienos pusės yra teisus, iš kitos - ne.

Kadangi jie jau turi patirties Libijoje, Sirijoje, kur egzistuoja "taiki opozicija", tai kodėl ta "gerąja" praktika nepasinaudoti Donbase, jam suteikiant pseudovalstybingumo statuso? Juk visai nesvarbu, kaip ta padėtis Donbase, Sirijoje ir kitur su tomis "opozicijomis" atsirado.

Tačiau, jei svarbu, kaip tos "opozicijos" atsirado, kad tuomet Holandui reikia pasiūlyti kažką Prancūzijos dalyje surengti (negi Prancūzijoje nėra problemų, dėl kurių negalėtų atsirasti ginkluota "taiki opozicija") ir ten paskelbti referendumus. Tuomet gal paaiškės tokių jo žodžių esmė ir prasmė.

Pikc rašė...

Jau ko ko, bet juokdarių mums TIKRAI netrūksta - va, net čia vienas kiauras anonimas sklaidosi ir žmones juokina. :)

Anonimiškas rašė...

Šiaip prancūzai lyg ir žino, jog į Paryžių įžengusį Hitlerį šilta telegrama pasveikino Stalinas. O apie prancūzų patikimumą - toks faktas. Čerčilis norėjo būti tikras, jog marionetinė Peteno vyriausybė nepatikės Hitleriui savo Viduržemio jūros laivyno kovoms su Britanija (primenu, kad britai padėjo gintis nuo Hitlerio). Peteno vyriausybė labiau žiūrėjo Hitlerio interesų, negu buvusių sąjungininkų britų. Čerčiliui teko panaudoti laivyną ir Alžyro bazėje sunaikinti desantą į Britaniją galėjusius gabenti petenistų laivus.

Anonimiškas rašė...

Puiki idėja, muslių gyvenamose teritorijose įkurti autonomijas spjauti ant tų prancūzų įstatymų ir įvesti sharia law, reikia kelti šią idėja, įdomu kaip tada uzgiedos nacionalinis prancuzijos simbolis gaidys na ir tikrai ne veltui jie jį pasirinko, nors galir jis juos

Senas Vilkas rašė...

Tai kad toj nebus ką išvesdinti, rusai valosi patys, jusk savu nepalieka :D
Šiandiena buvo likviduotas paskutinis separatistų karo lauko būrio vadas kilęs iš Rusijos ir dalyvavęs Donbaso įvykiuose beveik nuo pat pradžios.
https://www.facebook.com/senas.vilkas.9/posts/10206970356638549

Anonimiškas rašė...

Stipru.

Unknown rašė...

Man tokios interpretacijos (apie Ukrainos "laisvę ir nepriklausomybę") irgi juokingos, ką nori, tą sakyk, Pikc.
Ir dar keista, - nejau visi mano, kad Putinas tarnauja rusams? Man atrodo mažumėlę kitaip.

Pikc rašė...

Pabandysiu atspėti: Kijeve sėdi fošystinė chunta, kuri tarnauja amerikosams, o šitie, savo ruožtu - pasauliniam žydų sąmokslui? O Putinas - irgi žydų statytinis?

Unknown rašė...

O ko ne? Nepainiok, Pikc, rusų tautos su putlerio kremline komanda ir jos chalujais.
O kaip pats aiškini?

Pikc rašė...

Aha, reiškia, atspėjau. :)

Unknown rašė...

Jo, absurdas, kad "rusai valosi patys", stiprus.

Unknown rašė...

O pats tai jau viską žinai, viską numatai ir visus pataisai. Tokia tarnyba? Taip ir nebepamačiau, atsakei į tą klausimą ar ne.

Rasa rašė...

Nepainiok, Pikc, rusų tautos su putlerio kremline komanda ir jos chalujais.

Šiaip tai šitas tavo teiginys yra visiškai absurdiškas, nes Putinas turi apie 90 proc. rusų tautos palaikymą. O tai rodo, kad Putinas ir rusų tauta yra netgi labai "susipainioję":) Be to juk Rusijoje vyksta demoktatiški rinkimai į prezidentus ir prezidentu tampa tas, kurį išrenka Rusijos piliečiai.
p.s. O šiaip tai man patinka Putinas. Norėčiau, kad jis būtų lietuvis, taptų Lietuvos prezidentas ir taip atstovautų Lietuvos interesus, kaip dabar atstovauja Rusijos. Dar man patinka Vengrijos premjeras Orbanas, Lenkijos valdžia, t.y tie, kurie, dirba savo tautai, o ne užjūrio ponams.
Vienžo pagal dabartinius Lietuvos standartus aš esu putlerinė, vatnikė, koloradkė, kremlinė, vata ir t.t.. Bet visgi priminsiu, kad marginalizuojančios etiketės yra būdingos tik ideologinėms visuomenėms:)

Pikc rašė...

Tikrai norėtumėte, kad Lietuvos prezidentas "atstovautų savo tautą", skatindamas šovinizmą, keldamas karus, karts nuo karto pašaudydamas oponentus, pasprogdindamas savo piliečius, kad rastų pretekstą pakariauti,kad bažnyčią paverstų savo politikos įrankiu, o lietuvių tautą paverstų šizofreniška bolševizmą ir tuo pačiu carizmą šlovinančia šovinistų mase? Jis SAVO AMBICIJAS, o ne šalies ar tautos interesus atstovauja.

Unknown rašė...

Jo, Pikc, neblogai išvardijai. O tas faktas, kad 90 proc. pasitiki juo, arba iš piršto laužtas, arba tie 90 proc. pasitiki fantastiniais dalykais.
Aš šįryt galvojau apie patį - kodėl kaip tas paraštinis iš "Tiesos" fanatiškai nekenti rusų ir primeti jiems tai, ką dauguma atvejų daro kiti? Kodėl tyčia užsimerki prieš tai, kas akivaizdu? Trūksta ontologinės nuovokos. Religinio suvokimo. Matai tik vieną pasaulio/būties pusę. O aš nesuprantu (iš esmės ir nežinau) visų tų smulkmenų (politinių, socialinių), kuriomis operuoji. Ir t.t. Nebeturiu laiko. Sėkmės tarnyboje, Pikc.

Rasa rašė...

To Pick
taigi ne veltui sakoma, kad dėl skonio nesiginčijama. O gal pvz. aš priklausau tokiam tipui lietuvaičių, kurie su nostalgija prisimena Lietuvos žemes iki Juodosios jūros ir svajoja, kad ši didinga praeitis vėl atgimtų? :)

Pikc rašė...

Na, taip, dėl švento reikalo kodėl nepakariavus? :) Beje, priminkit, kokia kalba visi reikalai buvo tvarkomi tose Lietuvos žemėse iki Juodosios jūros?

Augustinas rašė...

Cit.: "Aš šįryt galvojau apie patį - kodėl kaip tas paraštinis iš "Tiesos" fanatiškai nekenti rusų ir primeti jiems tai, ką dauguma atvejų daro kiti? Kodėl tyčia užsimerki prieš tai, kas akivaizdu?"

Nesupratau. Putinistas vatnikas gerb. Unknown kaltina gerbiamąjį Pikc, kad gerb. Pikc nekenčia rusų? :D O ar pats (t.y., gerb. Unknown) labai myli rusus, taip ir nepasako. :) O reikėtų aiškiai tą deklaruoti, nes man kažkodėl susidaro toks įspūdis, kad gerb. Unknown kaip tik rusų nemyli, todėl ir jis pats tyčia užsimerkia prieš tai, kas akivaizdu, būtent V.Putinas elgiasi kiauliškai su rusais.

Pikc rašė...

Rusus ir rasieją jis myli - tik įsitikinęs, kad Tupin.. tfu, pardon - Putinas yra pasaulinio žydų sąmokslo agentas. :)
O rusams (na, bent jau didžiajai - jei ne absoliučiai - daugumai), beje, tas kiauliškas elgesys netgi labai patinka. :)
P.S. Paskutinė naujiena - rusai "atrado", kad banditą Samsungą (https://pbs.twimg.com/media/CvE2amWWIAA6f4Z.jpg:large) "užvertė" pribaltai-fošystaj - nu ta pati chebra, kur taip aršiai prieš rusus Čečėnijoj kariavo: http://russiatoday24.ru/novosti/ustanovlena-lichnost-ubiytsyi-motorolyi/11422.html. Na, kaip tokių nemylėt? :D

item