Švedija leido šalyje naudoti „Islamo valstybės“ vėliavą

Švedijoje legalizuotas „Islamo valstybės“ vėliavos naudojimas. Valstybinė kaltintoja neperdavė teismui bylos, kurioje musulmonas buvo kal...

Švedijoje legalizuotas „Islamo valstybės“ vėliavos naudojimas. Valstybinė kaltintoja neperdavė teismui bylos, kurioje musulmonas buvo kaltinamas naudojęs vėliavos nuotrauką savo Facebook paskyroje.

23 metų vyras atsidūrė policijos akiratyje po to, kai „Islamo valstybės“ kovos vėliavą panaudojo kaip savo Facebook paskyros profilio nuotrauką. Švedijos policija bylą perdavė kaltintojai, kuri nusprendė jos neperduoti teismui.

Kaltintojos Gisela Sjovall teigimu, vėliava nepažeidžia Švedijos įstatymų, saugančių mažumas nuo „rasinės ir kitokio tipo neapykantos". Ji pareiškė, kad kadangi „Islamo valstybė“ nekenčia visų, tai jos neapykanta nėra nutaikyta į kurią nors vieną mažumą, todėl galima naudoti ir jos vėliavą.

„Galima teigti, jog mojavimas „Islamo valstybės“ vėliava dabartinėje situacijoje negali būti laikomas neapykantą kurstančiu elgesiu. Tai nėra nepagarbos kuriai nors konkrečiai etninei grupei išraiška. „Islamo valstybė“ išreiškia įvairaus tipo nepagarbą, bet ji nutaikyta prieš visus, išskyrus tuos, kurie priklauso pačiai organizacijai. Štai ir dilema - ji įžeidžia per didelę žmonių grupę, nėra konkreti“, - teigė G. Sjovall.

Vietiniam laikraščiui ji teigė, kad gali praeiti ir dešimt metų, kol „Islamo valstybės“ vėliava bus susieta su konkrečiu neapykantos tipu, nurodytu Švedijos įstatymuose.

Parengta pagal Breitbart.com informaciją


Susiję

Pasaulis 1419737949700115275
item