Studentai Vilniuje atpažįsta vos trečdalį populiariausių Seimo narių

Organizatorių nuotr. Artėjant Seimo rinkimams Mykolo Romerio universiteto paskutinio kurso studentės atliko tyrimą, kurio tikslas – išs...

Organizatorių nuotr.
Artėjant Seimo rinkimams Mykolo Romerio universiteto paskutinio kurso studentės atliko tyrimą, kurio tikslas – išsiaiškinti Seimo narių atpažįstamumą jaunimo tarpe. Studentai buvo pakviesti užpildyti anketą, kurioje turėjo atpažinti 15 Seimo narių, įrašant vardą bei pavardę prie pateiktų nuotraukų.

Eksperimento rezultatai atskleidė, jog Vilniuje studijuojantis jaunimas atpažįsta vos 5 iš 15 populiariausių Seimo narių. Siekiant sužinoti, ar studentai domisi artėjančiais rinkimais, anketoje buvo pateikti ir keli žymiausi kandidatai į 2016 metų rinkimus, tokie kaip R. Karbauskis ir S.Skvernelis.

Buvo apklausta 314 respondentų, kurių amžius svyravo nuo 18 iki 24 metų. Internetu užpildyta 112 anketų, popierinių variantų išdalinta 202. Atliktas tyrimas parodė, jog nėra nei vieno, kuris nepažįsta P. Gražulio – jis studentų tarpe yra populiariausias Seimo narys. Mažiausiai atpažįstami– R. Ačas, A. Anušauskas.

Respondetai teigė, jog dauguma Seimo narių buvo matyti, tačiau teisingai jų įvardinti nepavyko, dėl mažo domėjimosi politika. Spėliojant, buvo įrašomos klaidingos Seimo narių pavardės. Pavyzdžiui Irena Degutienė įvardinta kaip J. Degutytė, Eugenijus Gentvilas kaip Vydas Gedvilas.

Studentai neretai atsisakydavo pildyti anketas, teiraudavosi galimybės atlikti ją namuose ar pasinaudoti papildomais informaciniais kanalais, norint kuo geriau pasirodyti. Siekiant objektyvumo, buvo nuspręstą nesivadovauti internete pildytų anketų rezultatais. Tyrimas atskleidė, kad dauguma studentų mažai domisi politika ir nežino, kas valdė Lietuvą bene ketverius metus.

Tyrimą atliko Mykolo Romerio universiteto Verslo ir medijų mokyklos, tarptautinės ir tarpkultūrinės komunikacijos 4 kurso studentės: Emilija Rinkevičiūtė, Iveta Martinėnaitė, Gintarė Tonkūnaitė.


Susiję

Politika 8025809930378363906
item