Spalio 18 d. vyks profesorių V. Radžvilo ir A. Jokubaičio diskusija „Europa po Europos Sąjungos?“

Jaunimo sambūris „Pro Patria“ kviečia į politinės filosofijos profesorių Alvydo Jokubaičio ir Vytauto Radžvilo diskusiją „Europa po Eur...


Jaunimo sambūris „Pro Patria“ kviečia į politinės filosofijos profesorių Alvydo Jokubaičio ir Vytauto Radžvilo diskusiją „Europa po Europos Sąjungos?“. Ji vyks spalio 18 dieną, 17 valandą, VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (Vokiečių g. 10), 402 auditorijoje. 

Ne pirmus metus stebimas Europos Sąjungos silpnėjimas. Plėtros ir gilesnės integracijos etapą ES pakeitė krizių valdymo laikotarpis. Euro įvedimas, masinė imigracija, naujosios dešinės iššūkis, Didžiosios Britanijos pasitraukimas, Vakarų Europos šalyse augantis euroskepticizmas ir Višegrado šalių artikuliuotas reformų poreikis - šiame kontekste tampa prasminga kelti dar neseniai neįmanomu atrodžiusį klausimą: ar ir kaip gali egzistuoti Europa po Europos Sąjungos? 

Diskusijos dalyviai primena, kad Europos Sąjunga ir Europa nėra tas pats. Priešingai, Sąjunga neaptažįstamai keičia pačią Europą. Kokia perspektyva laukia Senojo žemyno ir pačios Sąjungos? Kur šiuose lemtinguose procesuose dingusi Lietuva kaip lygiavertė ES narė? Kokia Lietuvos ES ir Europos vizija, jei apskritai ją turime? Diskusijoje ieškosime atsakymo į šiuos ir kitus klausimus. 



Susiję

Vytautas Radžvilas 6023225206934506147
item