Referendumas Vengrijoje: dėl mažo aktyvumo laikomas neįvykusiu, 95% balsavo prieš migrantų kvotas

Spalio 2 d., sekmadienį, Vengrijoje surengtas patariamasis referendumas dėl privalomų Europos Sąjungos (ES) paskirtų pabėgėlių perkėlimo ...

Spalio 2 d., sekmadienį, Vengrijoje surengtas patariamasis referendumas dėl privalomų Europos Sąjungos (ES) paskirtų pabėgėlių perkėlimo kvotų paskelbtas neįvykusiu, nes išankstiniais duomenimis jame dalyvavo 46% šalies rinkėjų. Skelbiama, kad apie 95% dalyvavusiųjų referendume pasisakė prieš privalomas imigrantų kvotas.

Referendumas būtų buvęs pripažintas įvykusiu, jei jame būtų balsavę mažiausiai 50% balsavimo teisę turinčių šalies gyventojų, kurių oficialiai yra 8,3 mln.

Vengrijos piliečiai referendume turėjo atsakyti į klausimą: „Ar sutinkate leisti Europos Sąjungai paskirti privalomą ne Vengrijos piliečių perkėlimą į Vengriją net ir be Nacionalinės Asamblėjos (parlamento) pritarimo?“.

Pernai Europos komisija (EK) pasiūlė įvesti visoms 28 ES šalims privalomas kvotas 160 000 vadinamųjų pabėgėlių, nelegaliai atvykusių į Italiją bei Graikiją, priėmimui. Austrija, Danija, Lenkija ir Vengrija iki šiol nepriėmė nė vieno vadinamo pabėgėlio pagal EK nustatytas privalomas kvotas.

Pagal Briuselio biurokratų sumanymą Vengrija turėtų priimti 1294 migrantus.




Susiję

Pasaulis 8725248379013417444

Rašyti komentarą

2 komentarai

Augustinas rašė...

Gaila, kad referendumas neįvyko. :( Bet tai, jog absoliuti dauguma dalyvavusių referendume Vengrijos piliečių pasisakė prieš ES pabėgėlių privalomas kvotas, tai teikia vilčių? Ir gal Vengrija ras kitų būdų, kaip įgyvendinti savo teisę nepriimti kvotų?

Anonimiškas rašė...

Laisvė yra geras dalykas, bet laisvėje rasti konsensusą, yra labai sunku, todėl piktai pasidalinus, per pusę, kvepia pilietiniu karu.

item