Pristatoma knyga apie pilietinį pasipriešinimą

Krašto apsaugos ministerija pristato leidinį apie aktyvų piliečių pasipriešinimą per okupaciją. Tai trečioji knygelė, kurią ministerija p...

Krašto apsaugos ministerija pristato leidinį apie aktyvų piliečių pasipriešinimą per okupaciją. Tai trečioji knygelė, kurią ministerija pristato po 2014-aisiais Rusijos pradėtos agresijos prieš Ukrainą.

Ankstesniuose Krašto apsaugos ministerijos leidiniuose pateikti praktiniai patarimai, kaip elgtis esant ekstremalioms situacijoms ar prasidėjus karui, taip pat aptarta nesmurtinė gynyba.

Naujajame leidinyje „Ką turime žinoti apie pasipriešinimą: aktyvių veiksmų garės“ pabrėžiama ankstesniuose leidiniuose neaprėpta tema – aktyvus piliečių, atsidūrusių agresoriaus okupuotoje teritorijoje, pasipriešinimas.

Anot atsakingojo redaktoriaus Karolio Aleksos, knygelėje pateikiami ir išgyvenimo patarimai, kurie gyventojams turėtų būti naudingi ir taikos metu.

Leidinį platins Krašto apsaugos savanorių pajėgos, jį turės ir bibliotekos bei savivaldybės. Taip pat parengta ir elektroninė leidinio versija.

Leidinys išleistas 30 tūkst. egzempliorių tiražu.

Susiję

Politika 8100433735990797088
item