Popiežius Pranciškus moterį, kuriai atlikta lyties keitimo operacija, vadina vyru

Popiežius Pranciškus moterį, kuriai atlikta lyties keitimo operacija, pavadino vyru, bei įvardindo ją kaip „susituokusią“, turėdamas omen...

Popiežius Pranciškus moterį, kuriai atlikta lyties keitimo operacija, pavadino vyru, bei įvardindo ją kaip „susituokusią“, turėdamas omenyje jos lesbietę partnerę. Popiežius taip pat pripažino, kad praeitais metais buvo moterims skyręs audienciją.

Kaip ir dauguma kontroversiškų popiežiaus pareiškimų, šis taip pat buvo išsakytas skrydžio metu vykusiame pokalbyje su žurnalistais. Spalio 2 dieną, grįždamas iš savo vizito Gruzijoje bei Azerbaidžane, Pranciškus užsiminė apie moterį, kuri „jaučiasi kaip vyras“, bet „fiziškai yra jauna moteris“. Po lyties keitimo operacijos, pasak popiežiaus, „jis susituokė“.

„Jis man parašė laišką, kuriame buvo rašoma, kad jam būtų didelė paguoda, jei galėtų susitikti su manimi kartu su savo žmona. Aš juos priėmiau ir jie buvo labai laimingi“, - teigė popiežius. Lyg to būtų maža, Pranciškus patikslino savo įvardžių naudojimą, sakydamas, kad tai „jis, kuris buvo ji, bet dabar yra jis“.

Popiežiaus ir moters, kuriai atlikta lyties keitimo operacija, bei jos moters partnerės susitikimas įvyko 2015 metų sausį. Apie susitikimą žiniaklaida pranešė, paviešindama jo nuotraukas, tačiau Vatikanas atsisakė jį komentuoti. Moteris, kurios dabartinis vardas yra Diego Neria Lejarraga, teigė, jog popiežius ją nustebino, du kartus netikėtai paskambinęs ir pasiūlęs jai bei jos partnerei aplankyti jį Vatikane.

2000 metais Tikėjimo doktrinos kongregacija išleido gaires vyskupams, kuriose patvirtinama, jog lyties keitimo operacijos nepakeičia žmogaus lyties tikrąja to žodžio prasme. Dokumente taip pat teigiama, kad tokie žmonės negali sudaryti santuokos, nes tai reikštų, jog sudaro ją su tos pačios lyties asmeniu.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 4749778146777358267
item