Nyderlandų antiimigracinės partijos lyderis bus teisiamas dėl „rasinės neapykantos“ kurstymo

Kritiškai apie islamą pasisakantis Nyderlandų politikas, šiuo metu vienos iš populiariausių partijų šalyje vadovas Geertas Wildersas bus ...

Kritiškai apie islamą pasisakantis Nyderlandų politikas, šiuo metu vienos iš populiariausių partijų šalyje vadovas Geertas Wildersas bus teisiamas dėl „rasinės neapykantos“ kurstymo, taip nusprendė Hagoje esantis teismas.

Wildersas apkaltintas diskriminacija ir rasizmu dėl savo pasisakymų 2014 metais, kuomet kalbėdamas televizijos laidoje pareiškė, kad Nyderlanduose turėtų būti mažiau marokiečių.

Trijų savaičių teismo procesas prasidės spalio 31 dieną, o tai reiškia, jog jo baigtis turėtų būti aiški jau gruodį - gerokai prieš kitų metų gegužę vyksiančius rinkimus.

Apklausos rodo, jog Wilderso vadovaujama antiimigracinė Laisvės partija turi panašius šansus laimėti rinkimus kaip dabartinio šalies premjero Marko Rutte partija.

Komentuodamas tokį teismo sprendimą, politikas pareiškė, jog jis „teisiamas už tai, ką galvoja milijonai olandų“. Savo Twitter paskyroje jis taip pat teigė manantis, jog šis teismo procesas yra politiškai motyvuotas.

2011 metais jis buvo teisiamas dėl to, kad pasiūlė uždrausti Koraną ir deportuoti kriminalinius nusikaltėlius, atvykusius iš Maroko. Vis dėlto tuomet teismas politiką išteisino, teigdamas, jog nors jo pasisakymai buvo užgaulūs, jie vis dar tilpo į „legitimaus politinio diskurso“ ribas.

Ne vienas apžvalgininkas tada pastebėjo, kad teismo procesas tik padidino politiko populiarumą, nes didelė dalis olandų jį laikė kovotojų už žodžio laisvę.

Parengta pagal Breitbart.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 790520715956545287
item