Nutekinti el. laiškai atskleidžia, kaip H. Clinton darbuotojai spaudžia JAV vyskupus

Nauji nutekinti kandidatės į JAV prezidentus Hillary Clinton kampanijos darbuotojų elektroniniai laiškai atskleidžia, jog jos kampanijos ...

Nauji nutekinti kandidatės į JAV prezidentus Hillary Clinton kampanijos darbuotojų elektroniniai laiškai atskleidžia, jog jos kampanijos vadovas Johnas Podesta prisipažino padėjęs įkurti „progresyvią“ grupę, kurios tikslas buvo infiltruotis į Bažnyčią ir paskatinti liberalų maištą Bažnyčios viduje prieš JAV vyskupus.

Viename iš elektroninių laiškų J. Podestą atsako į kairiojo aktyvisto kvietimą pradėti „Katalikų Pavasarį“ prieš JAV vyskupus, besipriešinančius nutarimui, kuris įpareigoja sveikatos draudėjus bei darbdavius, aprūpinančius savo darbuotojus sveikatos draudimu, padengti išlaidas kontraceptinėms priemonėms.

Atsakydamas, Podesta paaiškina, kaip buvo sukurtos vadinamųjų „katalikų“ grupės, kurių paskirtis buvo spausti vyskupus pakeisti savo požiūrį ir inicijuoti Bažnyčios mokymo pakeitimus. Savo laiškuose Podesta taip pat kalba, jog „būtų gerai Katalikų Bažnyčioje pasėti revoliucijos sėklą“.

J. Podestos pašnekovas, Centro už progresą prezidentas Sandy Newmanas rašė:

„Visa ši kontroversija dėl to, kad vyskupai priešinasi kontracepcijos finansavimui, nors 98% visų katalikų moterų (ir jų partneriai) yra naudoję kontracepciją, priverčia susimąstyti...Reikia Katalikų Pavasario, kurio metu patys katalikais pareikalautų užbaigti šią viduramžių diktatūrą ir pradėti elgtis demokratiškiau bei parodyti pagarbą lyčių lygybei.“

Savo elektroniniame laiške Newmanas svarsto galimybę dirbtinai sukurti opoziciją JAV vyskupams ir klausia, ar Katalikų sveikatos asociacija prisidėtų prie „progresyvistų“ šiame puolime prieš Bažnyčią.

Katalikų sveikatos asociacija būtent tuo metu pradėjo oponuoti JAV Vyskupų konferencijai, besipriešinusiai nutarimui, verčiančiam net ir vienuolijas apmokėti samdomų darbuotojų nėštumo kontrolę ir sterilizaciją, jei šie to pageidauja.

Šie elektroniniai laiškai buvo paviešinti WikiLeaks. Tarp anksčiau paviešintų laiškų yra tokių, kuriuose Clinton kampanijos darbuotojai katalikų tikėjimą vadina „atsilikėlišku“.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 6464662804535108109

Rašyti komentarą

12 komentarų

Anonimiškas rašė...

joo,bet aš nieko prieš kontracepciją.Ir apskritai,man visada buvo nuostabu-kaip gali šeimos planavimo klausimais,primetinėti savo nuomonę žmonės,kurie nei žmonų,nei vaikų turi...

Unknown rašė...

Manau, ne savo, bet Dievo. Kiek Jis duoda, tiek reikia priimti ir dar padėkoti. Planuoja Dievas, o ne žmogus.

Pikc rašė...

"Ir apskritai,man visada buvo nuostabu-kaip gali šeimos planavimo klausimais,primetinėti savo nuomonę žmonės,kurie nei žmonų,nei vaikų turi..." - pvz. radikalios feministės ar pederastai (https://plus.google.com/photos/photo/118198014712853689988/6338211638680249874?icm=false)... :)
O dėl kontracepcijos - nereiktų visko supaprastinti: daug kas priklauso ir nuo kontraceptikų rūšies (vienas dalykas yra prezervatyvai, kitas - hormoniniai preparatai (ypač nepilnametėms), o dar kitas - pusiau invaziniai metodai (IUD, arba "spiralės")), ir nuo naudojimo (vienas dalykas, kai nusprendžiama, kad šeimoje jau užtenka vaikų ir kitas - kad taip "saugiau" "per lovas šokinėti"). Be to, kontraceptikų prekyba yra verslas, o verslo tikslas - didinti pelną, todėl su priemonėmis nesismulkinama. Tam tinka ir ankstyva jaunimo seksualizacija, ir pasakos apie "saugų" seksą, ir aiškinimas, kad kontraceptikai - tai "progresyvu" (negi būsi "retrogradas"?). Suprantama, taip formuojama būsima venerinių ligų ir aborto klinikų klientūra - o ten, savo ruožtu, irgi verslas. Manus manum lavat. :)

Unknown rašė...

Oho, koks apsišvietęs Pikc šiuo klausimu;).

Anonimiškas rašė...

joo,gerbiamasai Pikcai ir aš sutinku,kad kontraceptikai kontraceptikams nelygu,bet kalbame apie tai,kad kunigai apskritai pasisako PRIEŠ bet kokio plauko kontracepciją.Taip sakant-KIEK DIEVAS DUOS.Nu būkim biedni,bet teisingi-ar to tikrai reikia.Pasižiūrėkime vislumo,jei nepasakius kitaip,pavyzdžius Afrikos,Azijos-kai savo burnų neišmaitindamos ordos, eina per Europą.Žinoma Lietuvai, su tokia apgailėtina demografija tai negresia,bet čia jau kitas klausimas.

Nežiniukas rašė...

Sakai, ar tikrai reikia to vislumo.

Ar žinai, kad viena iš priežasčių, kodėl Merkelienė pasakė, kad refjudžyz velkam yra tai, kad ji norėjo pasigerinti darbo rinkos rodiklius.

Taigi, kai savi pasinešę į idėjas - "pasaulis per mažas, kad būti visliems", arba "kodėl lovos reikalai turi baigtis vaikais", tuomet šį vakuumą užpildo kiti, kuriems tų savų gvildenamos idėjos - nė motais.

Jei fizikoje iš aukštumos skysčiai teka į žemumą (arba to nėra pastačius užtvarą), kodėl socialiniame gyvenime turėtų būti kitaip - į tuštėjančias teritorijas keliamasi iš tankiai apgyvendintų teritorijų.

Anonimiškas rašė...

Visų pirma žiūrėkime ne "prieš" ką kunigai, arba Bažnyčia pasisako, bet už ką. Už šeimas ir už natūralų planavimą. Tai jokiais būdais nėra tokia politika - kiek Dievas duos. Dar motina Teresė lūšnynuose mokė natūralaus planavimo, kad skurdą išgyvenančios šeimos pajėgtų SUPLANUOTI nėštumą. Šis procesas nėra jau toks nekontroliuojamas... Bet žinoma reikalauja disciplinos, savistabos ir savikontrolės. Nuolatinio vieno ir mylinčio partnerio. kontraceptikai, kokie jie bebūtų, atveria kelią netvarkingiems, beliankokiems lytiniams santykiams. Negaliu suprasti - KAM DVIEMS MYLINTIEMS ŽMONĖMS< GYVENANTIEMS SANTUOKOJE KONTRACEPTIKAI< KAI YRA NATŪRALAUS PLANAVIMO METODAS? Bet aš gliu suprasti kam prostitutei prezervų pakelis.

Ainis rašė...

Kontraceptikai yra svarbi ir madinga tema, bet straipsnyje slypi dar kai kas.
Prisiminkim: Clinton rinkiminės kompanijos vadovas dalyvavo įkuriant grupę, kurios tikslas buvo infiltruotis į Bažnyčia ir ten kelti maištą.
Kitais žodžiais galimos "pirmos" politikės aplinka, slapta agresyviai kišasi į Bažnyčios veiklą siekiant ją suskaldyti ir paversti politikos įrankiu.

Tie kurie manot, kad čia nieko nenutiko įsivaizduokit žiniasklaidos ir visuomenės reakcija jei paaiškėtų, atvirkščia istorija. Tarkim kažkurios Amerikos valstijų archivyskupijos kurijos generalvikaras subūria grupę žmonių, kurie įsilieja į Clinton aplinką, ten kelia sumaištį ir bando priversti kandidatę atsisakyti svarbių veiklos planų ... ?

Pikc rašė...

Mano galva, čia yra tiesiog vienas iš neobolševikinės revoliucijos etapų, ir tiek. Gi net šiame (propatria.lt) puslapyje pakanka medžiagos, patvirtinančios kad čia tiesiog dėlionės detalė.

Pikc rašė...

Va, dėl ko nemėgstu, kai žmonės neįsivardina - dabar yra du anonimai, su kuriais įdomu būtų pasikalbėti, bet sudėtinga, nes negaliu pasakyti, kuriam kurį atsakymą adresuoju. Na, bet bandysiu. :)
Pirmam anonimui: dėl vislumo bendrąja prasme, tai Nežiniukas jau atsakė - -kolonistai mus "apveis" - ir jie patys to neslepia. Antra vertus, kontraceptikų pramonė visiškai išstūmė NATŪRALŲ šeimos planavimą - tie dalykai gana nuspėjami. Čia rimtai - nėra labai sudėtinga kartu su žmona išsiaiškinti jos vaisingus periodus. Aišku, su atsitiktiniais santykiais kiek kita situacija - čia jo, be kontraceptikų nelabai. ;) Na, bet tai ir rodo, į kokią rinką kontraceptikų pramonė orientuojasi, ne? Mano galva, mergiotėms gal ir vertėtų susimąstyti, ;)
Nežiniukui nelabai ką galiu pasakyti - neturiu argumentų. Tiesa, mano pažįstamiems yra buvęs "netyčiukas" planuojant natūraliai (jie ten, berods, dienas skaičiavo) - bet nepyksta. :)
Apskritai, čia turbūt išvis kalba ne į tą pusę - gi vaikai yra ŠEIMOS reikalas. Va, jeigu į juos žiūrėsim kaip į šalutinį sekso produktą - tada jo, problema. Tada ir tabletės, ir abortai... Bet čia jau požiūrio klausimas - na ir vaikų išgyvenamumo. :)

Pikc rašė...

Pikc toli gražu ne vienu klausimu apsišvietęs - tarnyba reikalauja. ;)

Unknown rašė...

Kokia tarnyba, jei ne paslaptis?

item