Nutekinti el. laiškai atskleidžia, kaip H. Clinton darbuotojai spaudžia JAV vyskupus

Nauji nutekinti kandidatės į JAV prezidentus Hillary Clinton kampanijos darbuotojų elektroniniai laiškai atskleidžia, jog jos kampanijos ...

Nauji nutekinti kandidatės į JAV prezidentus Hillary Clinton kampanijos darbuotojų elektroniniai laiškai atskleidžia, jog jos kampanijos vadovas Johnas Podesta prisipažino padėjęs įkurti „progresyvią“ grupę, kurios tikslas buvo infiltruotis į Bažnyčią ir paskatinti liberalų maištą Bažnyčios viduje prieš JAV vyskupus.

Viename iš elektroninių laiškų J. Podestą atsako į kairiojo aktyvisto kvietimą pradėti „Katalikų Pavasarį“ prieš JAV vyskupus, besipriešinančius nutarimui, kuris įpareigoja sveikatos draudėjus bei darbdavius, aprūpinančius savo darbuotojus sveikatos draudimu, padengti išlaidas kontraceptinėms priemonėms.

Atsakydamas, Podesta paaiškina, kaip buvo sukurtos vadinamųjų „katalikų“ grupės, kurių paskirtis buvo spausti vyskupus pakeisti savo požiūrį ir inicijuoti Bažnyčios mokymo pakeitimus. Savo laiškuose Podesta taip pat kalba, jog „būtų gerai Katalikų Bažnyčioje pasėti revoliucijos sėklą“.

J. Podestos pašnekovas, Centro už progresą prezidentas Sandy Newmanas rašė:

„Visa ši kontroversija dėl to, kad vyskupai priešinasi kontracepcijos finansavimui, nors 98% visų katalikų moterų (ir jų partneriai) yra naudoję kontracepciją, priverčia susimąstyti...Reikia Katalikų Pavasario, kurio metu patys katalikais pareikalautų užbaigti šią viduramžių diktatūrą ir pradėti elgtis demokratiškiau bei parodyti pagarbą lyčių lygybei.“

Savo elektroniniame laiške Newmanas svarsto galimybę dirbtinai sukurti opoziciją JAV vyskupams ir klausia, ar Katalikų sveikatos asociacija prisidėtų prie „progresyvistų“ šiame puolime prieš Bažnyčią.

Katalikų sveikatos asociacija būtent tuo metu pradėjo oponuoti JAV Vyskupų konferencijai, besipriešinusiai nutarimui, verčiančiam net ir vienuolijas apmokėti samdomų darbuotojų nėštumo kontrolę ir sterilizaciją, jei šie to pageidauja.

Šie elektroniniai laiškai buvo paviešinti WikiLeaks. Tarp anksčiau paviešintų laiškų yra tokių, kuriuose Clinton kampanijos darbuotojai katalikų tikėjimą vadina „atsilikėlišku“.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 6464662804535108109
item