Norvegijoje lytį „pasikeisti“ galės ir 6 metų vaikai

Nuo šiol užpildant paprastą internetinę formą savo lytį „pasikeisti“ Norvegijoje bus leidžiama ir vaikams nuo 6 metų. Tam nebus būtina ko...

Nuo šiol užpildant paprastą internetinę formą savo lytį „pasikeisti“ Norvegijoje bus leidžiama ir vaikams nuo 6 metų. Tam nebus būtina konsultacija su daktaru ar lyties keitimo operacija.

Norvegija tapo penktąja šalimi pasaulyje, kurioje lytį registre bei asmens dokumente gali pasikeisti ir vaikai. 

Naujajame įstatyme nustatyta, jog asmuo, manantis, kad jo gender, dar vadinama socialine lytimi, neatitinka biologinės lyties, galės užpildyti internetinę anketą ir taip „pakeisti“ savo lytį. Kai šis asmens žingsnis bus patvirtintas, jis galės užsisakyti naujus asmens tapatybės dokumentus, vairuotojo pažymėjimą ir net gimimo liudijimą.

Anksčiau šalyje galiojęs įstatymas reikalavo, kad lytį norintis „pakeisti“ asmuo būtų pilnametis, konsultavęsis su gydytoju, jam būtų paskirta hormonų terapija ir padaryta lyties keitimo operacija. Dabar viso to reikalaujama nebus.

2016 metais žurnale The New Atlantis pasirodęs tyrimas, kurį atliko Johnso Hopkinso universitetinės medicinos mokyklos mokslininkai, atskleidė, jog „dauguma vaikų, manančių, jog jų gender tapatybė yra priešinga biologinei lyčiai, taip nebemano sulaukę pilnametystės“.

Parengta pagal Reuters.com informaciją



Susiję

Pažangos ideologija 6628049201057392439
item