Norvegijoje bus leidžiama abortu nužudyti vieną iš dvynių

Norvegijos sveikatos ministerija nusprendė, jog nuo šiol dvynukų ar trinukų basilaukiančioms moterims bus leidžiama abortu nužudyti vieną...

Norvegijos sveikatos ministerija nusprendė, jog nuo šiol dvynukų ar trinukų basilaukiančioms moterims bus leidžiama abortu nužudyti vieną ar porą šių vaikų, kitiems leidžiant gimti - net jei jie visiškai sveiki ir net jei moteris yra kitos šalies pilietė.

„Selektyvaus mažinimo“ abortai, kuomet abortu nužudomas vienas ar daugiau kūdikių, leidžiant gimti jų broliui ar seseriai, yra draudžiami gretimose Švedijoje ir Danijoje, tačiau Norvegijos sprendimas reiškia, kad švedės bei danės galės atvykti į Norvegijos ligoninę ir joms bus atliktas toks abortas.

Ligoninės nebebus įpreigotos klausti savo pacientų gyvenamosios vietos. Manoma, jog dėl šio sprendimo Norvegijoje gali atsirasti „abortų turizmas“.

Naujienų portalas The Local praneša: „Sprendimas priimtas nepaisant daugelio daktarų perspėjimų, kad procedūra kelia riziką motinos ir įsčiose likusio kūdikio gyvybei.“

Vieną ar kelis brolius ar seseris nužudyti galima bus net tuomet, kai jie neturės jokių apsigimimų ir bus visiškai sveiki. Toks abortas kitose šalyse vadinamas „selektyvaus mažinimo“ abortu arba „nėštumo vadyba“.

Parengta pagal Liveactionnews.org informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 4960203511965402818
item