Nepaisant stiprėjančio persekiojimo, Kinijoje sparčiai auga krikščionių skaičius

Kinijos valdžia planuoja įvesti naujus apribojimus, dar labiau suvaržysiančius nepriklausomas religines organizacijas. Tai vadinama nauju...

Kinijos valdžia planuoja įvesti naujus apribojimus, dar labiau suvaržysiančius nepriklausomas religines organizacijas. Tai vadinama nauju šalies valdžios kovos prieš „tris blogius“ - separatizmą, terorizmą ir religinį ekstremizmą - etapu.

Tačiau krikščionių misionierių organizacijos Pagalba Kinijai atstovas Bobas Fu teigia, jog nepaisant persekiojimų, krikščionių skaičius šalyje auga.

Organizacijos Atviros durys atstovė Emily Fuentes teigia, jog „krikščionybė greičiausiai auga ten, kur patiriami aršiausi persekiojimai. Persekiotojai negali suprasti, kodėl žmonės ir toliau neatsisako savo tikėjimo“.

Pranešama, kad krikščionių populiacija Kinijoje per metus vidutiniškai išauga 7 procentais. 

Kaip rašoma organizacijos Pagalba Kinijai išleistame pranešime, spartus krikščionių skaičiaus augimas ir yra priežastis, dėl kurios Kinijos valdžia priima naujus apribojimus religinių organizacijų veiklai.

Pranešime rašoma, jog apribojimais bus siekiama užgniaužti religinę veiklą išvaikant krikščioniškas bažnyčias, veikiančias namuose, ir pažabojant Vatikano įtaką Kinijos katalikams.

Pagrindinis apribojimų tikslas - neleisti Kinijos krikščionims susisiekti su užsieniu. Krikščionys nebegalės vykti studijuoti ar mokyti į užsienio valstybes, o Vatikano įtaka Kinijos krikščionims bus prilyginta terorizmui.

Bobas Fu teigia, jog šalies režimo lyderiai yra pareiškę, kad sieks sustabdyti krikščionybės „spartų augimą“. Krikščionybė režimo vertinama kaip komunistų politinė priešininkė. „Niekas Kinijoje netiki komunizmu, visi mato valdančiosios klasės korupciją. Tai stipriai kontrastuoja su gyvenimu, kurį gyvena vietos krikščionys.“

„Kai krikščionys išlaiko savo tikėjimą net tada, kai yra persekiojami, jie patraukia į savo ratą kitus žmones. Tai ypač galioja tiems krikščionims, kurie nepasiduoda savigraužai ir meldžiasi už juos persekiojančius žmones“, - teigė B. Fu.

Praeitais metais Kinijos valdžia taip pat įvedė daugybę apribojimų, tarp kurių buvo ir kryžių ant bažnyčių stogų dydžio bei išvaizdos apribojimai bei kunigų, žmogaus teisių aktyvistų ir teisininkų, išdrįsusių ginti krikščionis teismuose, suėmimai.

Bažnyčios, neatitinkančios griežtų apribojimų, yra be gailesčio griaunamos, o jas lankantys ir griovimui besipriešinantys tikintieji uždaromi į kalėjimus.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją



Susiję

Religija 8784639959412884085
item