Naujame interviu Benediktas XVI kritikuoja Vokietijos Bažnyčią

Popiežius emeritas Benediktas XVI savo naujame knygos pavidalu pasirodžiusiame interviu išreiškia abejonę dėl Katalikų Bažnyčios Vokietij...

Popiežius emeritas Benediktas XVI savo naujame knygos pavidalu pasirodžiusiame interviu išreiškia abejonę dėl Katalikų Bažnyčios Vokietijoje veikimo.

Benedikto XVI teigimu, vietoje to, kad veiktų kaip Kristaus Nuotaka, kuriai suteikta misija skelbti Jo gerąją naujieną esant bendrystėje su Romos popiežiumi, Vokietijos Bažnyčia yra „nusistovėjusi ir gerai apmokama katalikybė, pilna katalikų, kurie yra joje įdarbinti ir su Bažnyčia bendrauja tarsi profsąjungų nariai“. 

„Bažnyčia šiems darbuotojams yra tik darbdavys, į kurį jie gali žvelgti kritišku žvilgsniu“, - teigia jis.

Benediktas taip pat pastebėjo, jog Vokietijos Bažnyčia yra turtinga žemiškosiomis gėrybėmis, tačiau tikinčiųjų dalyvavimas religinėse praktikose smunka, nes jos vadovai nesugeba skelbti tiesos.

Biurokratija, kuri buvo sukurta tam, kad padėtų Bažnyčiai vykdyti savo misiją, dabar atsisuko prieš ją pačią, paversdama kunigus labiau administratoriais nei ganytojais. „Tai yra grėsmė Bažnyčiai Vokietijoje: kad ji turi per daug apmokamų darbuotojų ir yra sudaryta iš nedvasingos biurokratijos“, - teigia popiežius emeritas.

Kalbėdamas apie savo gimtąją šalį, Benediktas išreiškė nusivylimą: „Mane liūdina ši situacija, šis pinigų perteklius ir iš jo kylantis kartėlis bei pagieža, kurios kupini Vokietijos intelektualiniai sluoksniai.“

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Religija 1691890708005025884
item