Kanadoje mokyklos gali prarasti finansavimą, jei jose nebus leista steigtis homoseksualų būreliams

Kanados Albertos provincijos naujoji valdžia pradėjo tyrimą dviejose baptistų valdomose mokyklose, kurių taryba atsisakė paklusti valdžio...

Kanados Albertos provincijos naujoji valdžia pradėjo tyrimą dviejose baptistų valdomose mokyklose, kurių taryba atsisakė paklusti valdžios įsakams dėl homoseksualizmo sklaidos užtikrinimo kaip finansavimo sąlygos.

Švietimo ministras Davidas Eggenas žiniasklaidai pranešė, jog netoli Edmontono miesto esančios baptistų mokyklos nepateikė rašytinio sutikimo su naujuoju valstijos įsaku visoms mokykloms užtikrinti homoseksualų būrelių veiklą savo patalpose.

LGBT organizacijos pasveikino tokį ministro veiksmą, bet paragino greičiau baigti tyrimą ir mokykloms iš karto nutraukti finansavimą.

Provincijos opozicijos lyderis Davidas Swannas taip pat paragino nebefinansuoti mokyklų ar bent jau nušalinti jų tarybas.

Mokyklų tarybos pirmininkas Brianas Coldwellas pareiškė, jog dvejose baptistų mokyklose nebus leista steigtis homoseksualų klubams ir kuriami „lyčiai neutralūs“ tualetai. Jo teigimu, „ši vyriausybė nebus patenkinta tol, kol kiekvienoje krikščionių mokykloje neveiks gėjų klubai ir nebus įdiegta vaivorykštės ideologija“.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 2031927170551646929
item