JAV universitetuose mokoma, kad vyrams reikėtų vengti būti vyriškiems

Portale The College Fix pasirodė interviu su Getisburgo koledžo pirmo kurso studentu Jamesu Goodmanu, kuriame jis pasakoja apie pirmąją s...

Portale The College Fix pasirodė interviu su Getisburgo koledžo pirmo kurso studentu Jamesu Goodmanu, kuriame jis pasakoja apie pirmąją savo studijų savaitę, kuri pradėta nuo mokymų apie „nuodingą vyriškumą“ (angl. toxic masculinity). Ši istorija - daugybės JAV aukštųjų mokyklų, kur vyksta tokie patys dalykai, atspindys.

Studentams, kurie „save laiko vyrais“, Getisburgo koledže jau pirmomis dienomis rodomas dokumentinis filmas apie vyriškumą. Šis filmas yra dalis pamokų, skirtų perspėti studentus dėl vyriškumo keliamo pavojaus ir „skausmingų pasekmių“.

Filme mokoma, kad „du destruktyviausi žodžiai", kuriuos berniukas augdamas gali išgirsti, yra „būk vyras“. Tuo metu ekrane iššoka antraštės apie vyrų savižudybes.

Filme JAV vykę masiniai šaudymai taip pat susiejami su vyriškumu. Po filmo vykusioje studentų diskusijoje, jos moderatoriai stengiasi visaip susieti masines žmogžudystes su skatinimu būti vyriškam.

„Filmu ir po jo sekusiomis pamokomis norėta pavaizduoti, kad vyriškumas yra nepriimtinas bruožas, kad tai yra kažkas, ko vyrai turėtų vengti“, - interviu teigė J. Goodmanas.

Šios pamokos apie vyriškumą buvo tik dalis platesnio ciklo edukacinių renginių, Getisburgo koledžo rengiamų ką tik įstojusiems studentams. Kitose paskaitose studentai informuoti apie gyvenimą studentų miestelyje ir koledžo taisykles.

J. Goodmano teigimu, kitose pamokose buvo liečiama ir su gender tapatybe bei diskriminacija susiję dalykai.

Parengta pagal Thecollegefix.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 3567437208662833903
item