JAV universitetuose mokoma, kad vyrams reikėtų vengti būti vyriškiems

Portale The College Fix pasirodė interviu su Getisburgo koledžo pirmo kurso studentu Jamesu Goodmanu, kuriame jis pasakoja apie pirmąją s...

Portale The College Fix pasirodė interviu su Getisburgo koledžo pirmo kurso studentu Jamesu Goodmanu, kuriame jis pasakoja apie pirmąją savo studijų savaitę, kuri pradėta nuo mokymų apie „nuodingą vyriškumą“ (angl. toxic masculinity). Ši istorija - daugybės JAV aukštųjų mokyklų, kur vyksta tokie patys dalykai, atspindys.

Studentams, kurie „save laiko vyrais“, Getisburgo koledže jau pirmomis dienomis rodomas dokumentinis filmas apie vyriškumą. Šis filmas yra dalis pamokų, skirtų perspėti studentus dėl vyriškumo keliamo pavojaus ir „skausmingų pasekmių“.

Filme mokoma, kad „du destruktyviausi žodžiai", kuriuos berniukas augdamas gali išgirsti, yra „būk vyras“. Tuo metu ekrane iššoka antraštės apie vyrų savižudybes.

Filme JAV vykę masiniai šaudymai taip pat susiejami su vyriškumu. Po filmo vykusioje studentų diskusijoje, jos moderatoriai stengiasi visaip susieti masines žmogžudystes su skatinimu būti vyriškam.

„Filmu ir po jo sekusiomis pamokomis norėta pavaizduoti, kad vyriškumas yra nepriimtinas bruožas, kad tai yra kažkas, ko vyrai turėtų vengti“, - interviu teigė J. Goodmanas.

Šios pamokos apie vyriškumą buvo tik dalis platesnio ciklo edukacinių renginių, Getisburgo koledžo rengiamų ką tik įstojusiems studentams. Kitose paskaitose studentai informuoti apie gyvenimą studentų miestelyje ir koledžo taisykles.

J. Goodmano teigimu, kitose pamokose buvo liečiama ir su gender tapatybe bei diskriminacija susiję dalykai.

Parengta pagal Thecollegefix.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 3567437208662833903

Rašyti komentarą

16 komentarų

Kiemsargis rašė...

Sekantis žingnis: Uždrausti arba perkurti filmus su Švarcnegeriu , Stalone , Briusu Vilisu , Čaku Norisu ...

Pikc rašė...

Dar dešimtmetis-kitas, ir nei rusai, nei arabai dėl JAV galės nesijaudinti - užteks amerikonų "vyrams" tiesiog pasakyti griežtesnį žodį - ir anie apsiverkę pabėgs. :)

Kęstutis rašė...

Jei pastebėjote, daugėja filmų, kur vyrams šiknas spardo moterys. Senų gerų bojevykų neuždraus, tik jie taps nebemadingi, nors vargu... Pastebiu ir kitą tendenciją: Amerikoje populiarėja kova už vyriškumą. Labai nebloga svetainė yra artofmanliness.com

Anonimiškas rašė...

Kova su nuodingu vyriškumu vyksta, bet dar neteko girdėti, kad vyktų kova su nuodingu moteriškumu?
Kodėl tokiu būdu diskriminuojamos moterys ir pažeidžiamas lyčių lygiavertiškumo principas?

Anonimiškas rašė...

Būti kovotoju- svarbus tikro vyro bruožas. Bet vyriškumą sėkmingiausiai naikina ne universitetai,o moteris.

Augustinas rašė...

Moteris (jeigu tai tikra moteris) ne tik nenaikina vyro vyriškumo, bet kaip tik jo trokšta.

moteris rašė...

Sutinku,visiškai taip. Bet aš apie tokias,kurios nemyli. Gal ir ne visai aišku...

Gluosnis rašė...

Jei jau buti teisingiems...tai amerikoje vykdoma ir programa "DUDES" https://www.insidehighered.com/news/2016/06/29/masculinity-programming-university-redlands-hopes-help-men-be-authentic-selves
Skirtą autentiškam vyriškumui atrasti. O pas mus vyksta... niekas. Musu autentiski keistu mokymu nepaliesti lietuviški vyrai baigia prasigerti...ir issizudyti deja.

Pikc rašė...

Kine apskritai be feminizmo ir (arba) pederastijos nelabai filmų liko (netgi Star Trek ir Independence Day sugebėjo "supederastinti") - pagal prifarširavimą propaganda dabartinis vakarietiškas kinas yra visiškas "tarybinio kino" atitikmuo.

Pikc rašė...

O taip - alkoholizmas ir savižudybės pas mus išplitę būtent dėl to, kad vyrams neplaunamos smegenys "progresyviomis" programomis. :)

Gluosnis rašė...

Jei paplautume bet kokiomis vercianciomis susimastyti - butu geriau nei dabar.

Unknown rašė...

Pats, matyt, tiki pasauliniu rusų sąmokslu.

Anonimiškas rašė...

Baikite skleisti dezinformaciją. Tas filmas visai ne apie tai, apie ką jūs rašote. Pirma pasižiūrėkite patys, o paskui dėkite straipsius iš nepatikimų šaltinių. Ten tikrai kalbama apie frazę "būk vyras", bet kontekstas visai kitas.PAsidomėkite.

Pikc rašė...

Čia taip pat, kaip su "dezinformacija" apie selektyvius abortus Norvegijoje? ;)

Anonimiškas rašė...

Teoriškai - lygčių LYGYBĖ, bet praktikoje - lyčių SULYGINIMAS per prievartą.

Andrius rašė...

Neblogas straipsnis, bet išvada yra viena: vyriškumas yra toks žodis, kurį kiekvienas supranta savaip... Pvz.: žudytis nėra vyriška, nes tikras vyras turi būti stiprus, o žudymasis arba kitaip tariant "pabėgimas nuo bėdos" yra silpnumo ženklas. Aš manau, kad vyrai šiais laikais nežino, kas yra vyriška.. Jie net nežino, ką reiškia būti vyrišku vyru... Manai žinai? Ne tai nereiškia nebūti moterišku vyru... Deja.

item