ES rasizmo atvejus tirianti komisija Britanijai: žurnalistai neturėtų pranešti apie teroristų religiją

JK premjerė Theresa May Europos Sąjungos institucija, tirianti rasizmo ir diskriminacijos atvejus, pareiškė, jog britų spauda neturėtų ...

JK premjerė Theresa May
Europos Sąjungos institucija, tirianti rasizmo ir diskriminacijos atvejus, pareiškė, jog britų spauda neturėtų pranešti teroristinių aktų vykdytojų religijos, kai jie yra musulmonai, nes esą tai skatina pyktį šalyje gyvenančių musulmonų atžvilgiu.

Europos komisija prieš rasizmą ir netoleranciją paviešino pranešimą, kuriame užfiksuotas „neapykantas kurstančių“ kalbų (angl. hate speech) padažnėjimas Jungtinėje Karalystėje nuo 2009 iki 2016 metų.

Komisijos vadovas Christianas Ahlundas dėl to apkaltino Britanijos spaudą: „Ne sutapimas, kad Jungtinėje Karalystėje padaugėjo rasistinio smurto atvejų tuo pačiu metu dažnėjant neraminantiems netolerancijos ir neapykantą kurstančios kalbos atvejų laikraščiuose, internete ir net tarp politikų.“

Pranešime pateikiamos 23 rekomendacijos Theresos May vyriausybei, siūlančios, kaip reikėtų pakeisti šalies įstatymus. Jame raginama skirti daugiau laiko griežtesniems žurnalistų apmokymams, kurių metu jie būtų mokomi apie „etinius standartus“ pranešant apie musulmonų vykdomus teroristinius aktus. Tarp šių „etinių standartų“ yra ir nutylėjimas apie teroristo religiją.

Europos komisija prieš rasizmą ir netoleranciją yra Europos tarybos organas, tiriantis „rasizmo, ksenofobijos, antisemitizmo, netolerancijos ir rasinės diskriminacijos problemas“ Europos Sąjungos šalyse. Komisijos nariai kas penkis metus rašo pranešimus apie kiekvieną ES priklausančią valstybę.

Parengta pagal Express.co.uk informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 1859023692115803067
item