Eric Fehrnstrom. H. Clinton revoliucija prieš Katalikų Bažnyčią

Po to, kai karalius Henrikas VIII nutraukė ryšius su Katalikų Bažnyčia dėl santuokos reikalų, su katalikais buvo elgiamasi labai blogai. ...

Po to, kai karalius Henrikas VIII nutraukė ryšius su Katalikų Bažnyčia dėl santuokos reikalų, su katalikais buvo elgiamasi labai blogai. Vyskupai suimti, vienuolynai uždaryti, dešimtys tūkstančių tikinčiųjų išžudyta Anglijos reformacijos sumaištyje.

Tai verčia klausti: jei Bažnyčia tuomet nepakeitė savo doktrinos dėl Anglijos karaliaus, kuo dedasi esanti Hillary Clinton, kai galvoja, kad gali ją pakeisti dabar?

Mažai kas taip gąsdina kaip politinę galią turintis žmogus, tikintis, kad gali visuomenę „apvalyti“ nuo religinių įsitikinimų, kurių jis nemėgsta. Clinton mums pirmą kartą pademonstravo savo antireliginį požiūrį, kai praeitais metais apgailestavo, jog daugybė moterų vis dar neturi neribotos prieigos prie abortų.

„Teisės turi egzistuoti praktiškai - ne tik popieriuje. Įstatymai turi būti pastiprinti resursais ir politine valia. O giliai įsišakniję papročiai, religiniai įsitikinimai ir struktūrinis smerkimas turi būti pakeisti“, - tuomet sakė Clinton.

Taigi, krikščionys, jūsų „keisti religiniai įsitikinimai“ dėl abortų „turi būti pakeisti“.

Neseniai nutekinti elektroniniai laiškai parodo, kad vienas iš būdų, kaip Clinton planuoja priversti Katalikų Bažnyčią pasikeisti, yra organizacijų su žodžiu „katalikiška“ savo pavadinime kūrimas. Šios organizacijos turėtų katalikų vardu skleisti progresyvistinę ideologiją, oponuojančią vyskupams.

„Reikia, kad įvyktų Katalikų pavasaris, kurio metu patys katalikai pareikalautų Katalikų Bažnyčią užbaigti šią viduramžių diktatūrą ir pradėti elgtis šiek tiek demokratiškiau bei rodyti pagarbą gender lygybės atžvilgiu“, - viename iš laiškų Clinton kampanijos pirmininkui Johnui Podestai teigia Sandy Newmanas, organizacijos Balsai už progresą prezidentas.

Po to, kai Newmanas prisipažįsta, jog dar negalvojo, kas galėtų „pasėti revoliucijos sėklą“, Podesta atsako: „Mes sukūrėme organizacija Katalikai už bendrąjį gėrį kaip tik tam, kad suorganizuotume [revoliucijai] tinkamą akimirką. Bet manau, jog dabar organizacijai trūksta vadovavimo. Kaip ir dauguma Pavasario judėjimų, manau, kad ir šis turės kilti iš apačių.“

Sekuliarios valstybės, tokios kaip Jungtinės Valstijos, turėtų saugoti religines organizacijas nuo valstybės kišimosi. Tai, ką planuoja Hillary Clinton rėmėjai, gali būti prilyginta ateistinių valstybių priešiškumui Bažnyčiai. Pastangomis pakirsti Katalikų Bažnyčios įtaką pagarsėjo sovietinės antikatalikiškos kampanijos. Norėdama užgniaužti katalikybės mokymus, Kinija religijai įvedė valstybinę kontrolę. Kuboje Fidelis Castro trėmė kunigus ir sugriovė katalikišką švietimo sistemą.

Kiti nutekinti elektroniniai laiškai atskleidžia Clinton komandos jaučiamą protinį pranašumą prieš katalikus.

„Juos turbūt traukia sistematinis mąstymas ir atsilikėliški lyčių santykiai, tikriausiai jie visiškai nieko nežino apie krikščioniškąją demokratiją“, - taip Johnas Halpinas, Centro Amerikos progresui mokslininkas, rašo Podestai ir Jennifer Palmieri, Clinton komunikacijos vadovei.

Nestebina, kad Clinton populiarumas tikinčiųjų tarpe nedidėja. Apklausos rodo, kad baltieji katalikai ir evangelikai ir toliau remia Donaldą Trumpą.

Ironiška, kad Clinton pakalikai naudoja nuorodą į Arabų pavasarį, kalbėdami apie „revoliuciją“ prieš religininę vadovybę, juk Arabų pavasaris JAV užsienio politikai Artimuosiuose Rytuose buvo visiška nesėkmė. Belieka tik tikėtis, kad tokia pačia nesėkme virs ir jų slapta misija sugriauti Katalikų Bažnyčią.

Versta iš Bostonglobe.com


Susiję

Šiaurės Amerika 2793551351817169955
item