Darbo kodeksas:įteisinti darbuotojams palankesnes nuostatas nepavyko – pritrūko kvorumo

Seimas antradienį ėmėsi taisyti Darbo kodeksą, tačiau įteisinti darbuotojams palankesnes nuostatas nepavyko – pritrūko kvorumo. Nors ...

Seimas antradienį ėmėsi taisyti Darbo kodeksą, tačiau įteisinti darbuotojams palankesnes nuostatas nepavyko – pritrūko kvorumo.

Nors po svarstymo Darbo kodekso pataisų projektui buvo pritarta – 63 parlamentarai balsavo „už“, niekas nepasisakė prieš, susilaikė 4 Seimo nariai, priimti pataisas ypatingos skubos tvarka nesugebėta – tam pritrūko balsų; už kodekso pataisas balsavo 63 Seimo nariai, niekas neprieštaravo, o susilaikė tik 1 parlamentaras. Kad naujosios Darbo kodekso pataisos būtų priimtos, balsavime turėjo dalyvauti bent 71 parlamentaras.

Naujajame projekte siūloma atsisakyti nenustatytos apimties, arba vadinamųjų „nulinių“, darbo sutarčių, švenčių dienų išvakarėse darbo dienos trukmę sutrumpinti viena valanda, išskyrus pagal sutrumpintą darbo laiko normą dirbančius darbuotojus, taip pat įtvirtinama nuostata, kad kai abejojama dėl darbo santykius reglamentuojančių sutarčių sąlygų, jos būtų aiškinamos darbuotojų naudai. Svarbi ir kita projekte numatyta nuostata – papildomų atostogų trukmę, suteikimo sąlygas ir tvarką nustatytų ne kolektyvinės sutartys, o Vyriausybė. Be to, buvo pritarta į Darbo kodeksą sugrąžinti papildomas atostogas darbuotojams už ilgalaikį nepertraukiamąjį darbą toje pačioje darbovietėje, už darbą sąlygomis, jeigu yra nukrypimų nuo normalių darbo sąlygų ir tokių nukrypimų negalima pašalinti, ir už ypatingą darbų pobūdį.

Dabar prie Darbo kodekso pataisų Seimas galėtų sugrįžti jau po antrojo Seimo rinkimų rato, nes šią savaitę Seimo plenarinių posėdžių daugiau nebus. Artimiausias plenarinis Seimo posėdis planuojamas lapkričio 3 dieną.

Susiję

Ekonomika 3907833736635276090

Rašyti komentarą

4 komentarai

papildymas rašė...

„Premjeras apgailestauja dėl Seimo narių aplaidumo, nedalyvaujant paskutinėje stadijoje priimant Darbo kodekso pataisas. Ypač apmaudu dėl konservatorių, iš jų priimant pataisas posėdyje dalyvavo tik 12 iš 30, nors jie visuomet deklaravo, kaip jiems buvo svarbu priimti Darbo kodekso pataisas“, – BNS antradienį sakė ministro pirmininko atstovas spaudai Mindaugas Janulionis.

Pikc rašė...

Butkevičius dirba rinkimams - gi pats neseniai aiškino, kaip naujasis darbo kodeksas visus padarys laimingus, tad ko dabar piktintis? Na, o kad t.v. "konservatoriai" (kaip ir t.v. "socialdemokratai") yra liberalai - nieko naujo. :)

Anonimiškas rašė...

Galėjo konservatoriai padirbėti rinkimams ir sudalyvauti balsavime. Niekas būtų nelinksniavę ir gražiai prieš darbo žmones būtų pasirodę . Kyla įtarimas, kad atskiriems asmenims kur kas labiau apsimokėjo nedalyvauti , nors ant nosies antras rinkimų ratas

Pikc rašė...

Nusišvilpt jiems ant tų "darbo žmonių" - jiems svarbiau verslo sektorius. Plius, jų rinkėjai - irgi ne "darbo žmonės": arba pensininkai (ant šitų libkonai irgi "padėję", nes nėra ko stengtis - jie balsuos "už Landsbergį" nepriklausomai nuo to, ką libkonai darys), arba liberastinių pažiūrų fauna. Va, dėl šitų libkonai ir stengiasi. :)

item