Žygis už gyvybę Berlyne sulaukė didžiausio iki šiol dalyvių skaičiaus

Daugiau nei 7500 žmonių šeštadienį susirinko į jau dvyliktą kasmetinį Žygį už gyvybę Berlyne. Akcijos dalyviai žygiavo centrinėmis B...


Daugiau nei 7500 žmonių šeštadienį susirinko į jau dvyliktą kasmetinį Žygį už gyvybę Berlyne.

Akcijos dalyviai žygiavo centrinėmis Berlyno gatvėmis, kartu žygiavo ir penki Vokietijos katalikų vyskupai.

Žygį organizavo 13 už gyvybės apsaugą nuo jos pradėjimo kovojančių organizacijų jungianti sąjunga BVL. Jis yra vadinamojo „1000 kryžių žygio“, kurio metu tyloje dalyviai nešė 1000 baltų kryžių, primindami, jog kasdien Vokietijoje nužudoma apie 1000 kūdikių, tęsinys.

Šį kartą vietoje kryžių dalyviai pritvirtino baltus gvazdikus šalia demonstracijos trasos. Jie, kaip ir anksčiau, žygiavo tyloje.

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais Berlyno policija turėjo daug darbo saugant žygio dalyvius nuo kairiųjų fanatikų, protestavusių prieš žygį pašiepiančiais ir necenzūriniais išsireiškimais bei bandžiusiais sujaukti jo eigą. Šalia žygio trasos stovėjusios feministės keiksmažodžiais, garsia muzika ir būgnų mušimu trukdė renginio dalyviams susikaupti.

Viename iš kairiųjų fanatikų plakatų buvo parašyta: „Ne Dievui, valstybei ir patriarchatui“. Viena iš feminisčių sugebėjo peršokti barikadas ir spjovė į veidą pirmoje žygio eilėje ėjusiai partijos Alternatyva Vokietijai (vok. Alternative für Deutschland) narei.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pasaulis 908561069988692646
item