Wikileaks: JAV ambasada Estijoje skleidžia žinią apie „multikultūrinės visuomenės privalumus“

Wikileaks nutekintas dokumentas atskleidžia, kad JAV ambasada Estijoje stengiasi šalyje skleisti žinią apie „įvairovės ir multikultūrinė...

Wikileaks nutekintas dokumentas atskleidžia, kad JAV ambasada Estijoje stengiasi šalyje skleisti žinią apie „įvairovės ir multikultūrinės visuomenės privalumus“.

Kaip teigiama dokumente, dabartinis Estijos Integracijos veiksmų planas nėra tinkamas, nes jis skirtas tik estams ir rusams. „Nors Estijoje šiuo metu yra mažai neeuropietiškos kilmės asmenų, narystė ES, staigus ekonominis augimas, augantis turizmas ir gimstamumo mažėjimas reiškia ateityje išauksiantį imigracijos ir rasinių mažumų skaičių.“

Estijos vyriausybė, pasak dokumento autorių, turėtų „įtraukti iniciatyvas, skirtas naujų, neeuropiečių atvykėlių integracijai“.

Maža to, „Estijos valdžia turėtų į mokyklų programas įtraukti mokymą apie įvairovės ir gyvenimo multikultūrinėje visuomenėje privalumus“.

Dokumente taip pat rašoma, jog Estijos vadovai turi teikti paramą šalies Spaudos tarybai ir Laikraščių asociacijai bei „apmokyti“ žurnalistus kalbėti apie „klausimus, susijusius su rasizmu ir rasine diskriminacija“.

Taip pat raginama apmokyti policijos pareigūnus dirbti su „rasizmo ir rasinės diskriminacijos“ atvejais.

Dokumente įvardijama ir tai, kad JAV ambasada Estijoje remia Tartu mieste vykstantį Juodųjų naktų festivalį, taip siekiant užtikrinti, kad jame būtų rodomi JAV sukurti filmai kultūrinis ir rasinės tolerancijos temomis.

Parengta pagal Wikileaks dokumentą


Susiję

Pažangos ideologija 736722336127866254
item