Vilniuje atidengtos gatvių lentelės lenkų ir rusų kalbomis

Minint Europos kalbų dieną, Varšuvos ir Rusų gatvėse Vilniuje buvo atidengtos lentelės lenkų ir rusų kalbomis. Sostinės mero atstovo...


Minint Europos kalbų dieną, Varšuvos ir Rusų gatvėse Vilniuje buvo atidengtos lentelės lenkų ir rusų kalbomis.

Sostinės mero atstovo teigimu, Vilnius yra daugiakultūrinis miestas, kuriame gyvena įvairių tautų atstovai, o miestas šneka tomis kalbomis, kuriomis kalba jo gyventojai.

Pasak jo, lentelė lenkų kalba yra reikalinga tam, kad miesto gyventojai džiaugtųsi Vilniaus istorija bei tradicijomis.

Savivaldybė planuoja pagaminti tokias lenteles ir žydų, totorių bei vokiečių kalbomis.

Atidengiant lentelę lenkų kalba, kitoje gatvės pusėje protestavo grupė žmonių – rankose jie laikė atsinešę Lietuvos vėliavą bei prieš tokį veiksmą pasisakančius plakatus.

Rusų gatvėje atidengta lentelė rusų kalba buvo uždažyta praėjus vos pusdieniui.


Susiję

Politika 4733798742483277563

Rašyti komentarą

6 komentarai

Anonimiškas rašė...

Tokiais žingsniais einant tai iki paminklų Želigovskiui ir Stalinui netoli. Anie buvo išties aktyvūs Lietuvos "multikultūrinimo" veikėjai...

Audrius rašė...

Atgal į praeitį. Dar neseniai visos gatvės buvo su rusišku pavadinimu. Greitai Vilniuje skambės ir kitos kalbos - afganų, sirų. Ar lentelės jų kalba irgi bus? Pvz. Roma turi didesnę tautų įvairovę, bet nekrito į akis, kad gatvės būtų ne tik italų kalba pažymėtos.

Pikc rašė...

Šimašius pademonstravo tikram politikui būdingą kultūros lygį, pareiškęs, kad tas, kas uždažė tą lentelę, yra "šūdžius". Argi ne entelegentas? :D

Petras Šidagis rašė...

Tai prieštarauja taikiam Konstitucija paremtam susitarimui, kad viešai kaip ir kiekvienoje Europos šalyje vartojame tik valstybinę kalba, o tautinėse bendrijose - parapijose, mokyklose tos tautinės bendrijos kalbą. Kitaip eisime į anarchiją ir galų gale į neapykantos sukurstymą vieną tautą prieš kitą. Tai pseudotolerancija, nes išskiriame tik atskiras tautas, paneigiami visų Lietuvoje gyvenančių tautų lygybę, o tai kelia įtampą. Be to lietuviai bus įspraudžiami į kampą priešintis, nes toks multikultūrizmas veda į taip sunkiai iškovotos Lietuvos Nepriklausomybės praradimą, į kaimynų teritorines pretenzijas, kurias bus šovinistams lengviau realizuoti, Rusijos imperijos, Lenkijos ATR revanšizmą.

Anonimiškas rašė...

O kodėl ne nuo Žydų gatvės pradėjo?.. Arba Islandijos?

Po Rusų g. lentele tiktų rusiškai apie 1655 m. Tvaną, o po lenkiška - lenkiškai apie AK sušaudytus Lietuvos gyventojus parašyti.

Pikc rašė...

"Po Rusų g. lentele tiktų rusiškai apie 1655 m. Tvaną, o po lenkiška - lenkiškai apie AK sušaudytus Lietuvos gyventojus parašyti."
O juk gera mintis! Tik ne rusiškai ar lenkiškai, o lietuviškai - arba dviem kalbom (o gal net trimis - įskaitant anglų). ;)

item