Švietimo profesinės sąjungos kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl Algio Ramanausko veiksmų

Rugsėjo 12 d. Lietuvos švietimo įstaigų profesinė sąjunga, Lietuvos švietimo profesinė sąjunga ir Lietuvos mokytojų profesinė sąjunga kre...

Rugsėjo 12 d. Lietuvos švietimo įstaigų profesinė sąjunga, Lietuvos švietimo profesinė sąjunga ir Lietuvos mokytojų profesinė sąjunga kreipėsi į Lietuvos Respublikos generalinę prokuratūrą prašydamos pradėti ikiteisiminį tyrimą dėl Algio Ramanausko veiksmų ir patraukti šį asmenį baudžiamojon atsakomybėn.

Atstovaudamos savo nariams ir reikšdamos pedagogų poziciją, švietimo profesinės sąjungos mano, kad rugsėjo pradžioje interneto portale alfa.lt paskelbtame A.Ramanausko straipsnyje „Išgyvenimo vadovas moksleiviui“ tiesiogiai kurstoma neapykanta ir raginama imtis smurto prieš mokytojus bei pateikiami „praktiniai“ patarimai, kaip „teisingai“ atlikti smurtinio pobūdžio veiksmus prieš mokytojus, kad smurtaujantis asmuo išvengtų teisinės atsakomybės.

Švietimo profesinės sąjungos įsitikinusios, kad tokiu būdu straipsnio autorius deklaruoja mokinio, smurtaujančio prieš mokytojus, nebaudžiamumo ir tokio elgesio pateisinamumo iliuziją, kuri, atsižvelgiant į šio straipsnio adresatą – nepilnametį, bei į straipsnio autoriaus žinomumą, veikia ypatingai skatinančiai ir provokuoja tokį mokinių elgesį prieš mokytojus.

Straipsnio teiginiai žemina mokytojus, mokytojų bendruomenę bei mokytojo profesiją, toks viešas tyčiojimasis iš mokytojų yra nepateisinamas, rodantis ypatingai cinišką ir nepagarbų straipsnio autoriaus požiūrį ne tik į mokytojus, bet ir į visuomenę.

Akivaizdu, kad toks straipsnis negali būti pateisinamas nei kaip mokytojų darbo ar švietimo sistemos kritika, nes tyčiojamasi tiesiogiai iš mokytojo asmens, o ne pačios švietimo sistemos, nei kaip meninė išraiška, nes apart tiesioginių raginimų ir tiesioginių mokymų, kaip daryti nusikalstamas veikas, siekiant išlikti nebaudžiamam, jame nesama jokių estetinių priemonių.


Susiję

Aktualijos 409899838830446222
item