Šimtai tūkstančių meksikiečių protestavo prieš vienalytes „santuokas“ ir genderizmą

Šimtai tūkstančių meksikiečių šeštadienį žygiavo Meksike protestuodami prieš siūlomą konstitucinę pataisą, kuria visoje Meksikoje būtų įt...

Šimtai tūkstančių meksikiečių šeštadienį žygiavo Meksike protestuodami prieš siūlomą konstitucinę pataisą, kuria visoje Meksikoje būtų įteisinta vienalytė „santuoka“ ir homoseksualams būtų leidžiama įsivaikinti, taip pat prieš planus šalies mokyklose įvesti genderizmo ideologija grįstą lytinio švietimo programą.

Nors tikėtasi, kad į protestą susirinks apie 20 tūkst. žmonių, jame dalyvavo 400-450 tūkst. meksikiečių.

Protestuotojai skandavo šūkius ir nešė plakatus su užrašais: „Gali tai matyti, gali tai jausti, šeima gina pati save“, „Jei susivienys, šeimos niekada nebus nugalėtos“, „Biologija, ne ideologija“, „Mes ne vienas ir ne šimtas, pone prezidente, suskaičiuokite mus!“.

Protestą, kuris pavadintas „Žygiu už šeimą“, organizavo Meksikos nacionalinis frontas už šeimą - koalicija, kurią sudaro daugiau nei 1000 nevyriausybinių organizacijų.

Žygis už šeimą yra tik virtinės protestų visoje šalyje, vykusių šį mėnesį ir sutraukusių daugiau nei milijoną žmonių įvairiuose miestuose, kulminacija.

Protestą rėmė Meksikos katalikų vyskupai, taip pat ir popiežius Pranciškus. Popiežius savaitgalį ištarė tokius palaikymo žodžius Meksikos vyskupams: „Entuziastingai tapatinuose su Meksikos vyskupais, norėdamas paremti Bažnyčios bei pilietinės visuomenės pastangas kovoti už šeimą ir gyvybę, tai šiuo metu visame pasaulyje reikalauja ypatingo ganytojiško ir kultūrinio dėmesio.“

Žygio organizatoriai paskelbė manifestą, kuriame ginamas prigimtinis šeimos ir santuokos apibrėžimas. Jame išreiškiamas rūpestis homoseksualiais žmonėmis, bet pasmerkiamas bandymas šalies mokykloms primesti genderizmą ir moksliškai grįstą mokymą pakeisti politine indoktrinacija.

Organizatoriai taip pat atmetė mintį, kad įsivaikinimas yra „teisė“, kuria turėtų mėgautis homoseksualai, taip pamindami vaiko gerovę. „Mes pripažįstame vaiko teisę turėti tėvą ir motiną. Įvaikinimas nėra suaugusiųjų teisė, tai vaikų teisė.“

Nacionalinis frontas už šeimą paprašė asmeninio susitikimo su Meksikos prezidentu Enrique Pena Nieto, kuris yra vienas pagrindinių vienalyčių „santuokų“ rėmėjų, tačiau nesulaukė atsakymo. Nuo tada, kai prezidentas paskelbė siūlymą priimti tokią konstitucinę pataisą, nuo jo atsiribojo daug kongreso narių, priklausančių jo paties partijai.

Prezidento Institucinė revoliucinė partija pirmą kartą savo istorijoje birželį vykusiuose rinkimuose į valstijų valdžios postus gavo mažumą balsų ir pralaimėjo 7 iš 12 valstijų. Manoma, kad prie to stipriai prisidėjo prezidento parama konstitucinei pataisai, siūlančiai įteisinti vienalytes „santuokas“ ir homoseksualų teisę įsivaikinti.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Šiaurės Amerika 735359782166332835
item