Siekiant apsisaugoti nuo nuolatinių migrantų išpuolių, Kalė uoste statoma siena

Praeitą savaitę Jungtinė Karalystė (JK) Prancūzijos Kalė uoste pradėjo statyti sieną, pramintą „didžiąja Kalė siena“, kurios paskirtis b...


Praeitą savaitę Jungtinė Karalystė (JK) Prancūzijos Kalė uoste pradėjo statyti sieną, pramintą „didžiąja Kalė siena“, kurios paskirtis bus neleisti nelegaliems migrantams patekti į sunkvežimius, važiuojančius į Didžiąją Britaniją.

Siena bus statoma iš abiejų kelio, vedančio į Kalė uostą, pusių. Jos aukštis sieks 4 metrus. Statybas planuojama užbaigti šių metų pabaigoje.

Siena statoma taip, kad migrantai iš šalia esančios migrantų stovyklos, vadinamųjų „Džiunglių“, negalėtų puldinėti pravažiuojančių sunkvežimių ar stabdyti eismo, norėdami nelegaliai kirsti sieną.

„Džiunglių“ populiacija jau siekia 10 tūkst. migrantų. Pastaraisiais mėnesiais, migrantams vis desperatiškiau stengiantis patekti į Jungtinę Karalystę, stipriai išaugo jų padaromų nusikaltimų skaičius.

Policija dalį Kalė miesto paskelbė vadinamąja „no go“ zona po to, kai migrantai pradėjo specialiai stabdyti eismą ir sukėlinėti sunkvežimių avarijas, ant kelio nuversdami rąstus ir kitas kliūtis vairuotojams, taip pat sukeldami gaisrus šalia kelio esančioje pamiškėje. Migrantai ne kartą puolė vairuotojus su lazdomis, peiliais ir net grasino grandininiais pjūklais.

Kaip teigė Kalė uosto vykdantysis direktorius Jeanas-Marcas Puissesseau, „ši siena sulaikys migrantus nuo patekimo kasnakt ant kelio“. Jo teigimu, migrantai reguliariai „ant kelio deda medžių kamienus, šakas, vamzdžius, siekdami sustabdyti sunkvežimius“.

„Daugiau negalime kentėti šių besikartojančių užpuolimų“, - teigė J. C. Puissessseau.

Parengta pagal Dailymail.co.uk informaciją


Susiję

Pasaulis 4828555498286775820

Rašyti komentarą

2 komentarai

Frodo Baggins rašė...

Uzuot suseme visus tuos orkus ir isgabene atgal i arabijos dykumas, jie stato siena. Absurdistanas...

Pikc Kažinkavičius rašė...

Na taigi netolerantiška būtų. Va, vokiečiai netgi moko kebabus kaip su vietinėmis liberaliai tolerantiškų pažiūrų mergelėmis kergtis (http://kauno.diena.lt/naujienos/pasaulis/ekonomika-ir-politika/vokietijoje-pabegeliams-rengiami-viliojimo-kursai-772979. Štai, kur servisas! Apie kokį deportavimą galima kalbėti? :)

item