Seimas priėmė liberalųjį Pagalbinio apvaisinimo įstatymą su Prezidentės pataisomis

www.bernardinai.lt Trečiadienį Seimas penkių balsų persvara pritarė Pagalbinio apvaisinimo įstatymui, įteisinančiam lytinių ląstelių ...


Trečiadienį Seimas penkių balsų persvara pritarė Pagalbinio apvaisinimo įstatymui, įteisinančiam lytinių ląstelių donorystę, embrionų šaldymą ir preimplantacinę diagnostiką.

Birželio 28 dieną Seime priimtas įstatymas sulaukė Prezidentės veto ir pataisų, kurioms šiandien buvo pritarta. Vyko du balsavimai.

Pirmojo balsavimo metu, siūlymui priimti visą Prezidentės grąžintą įstatymą be pataisų, pritarė 47, prieš buvo 46, o susilaikė keturi Seimo nariai.

Buvo nuspręsta dar kartą balsuoti ir siūloma priimti įstatymą su visomis Respublikos Prezidentės pataisomis bei papildymais: pritarė 53, prieš buvo 40, o susilaikė aštuoni Seimo nariai, dalyvavę posėdyje.

Posėdyje nedalyvavo 38 Seimo nariai. Frakcijose būta įvairių nuomonių, o vieningai balsavo tik Liberalų sąjūdžio frakcija (10 narių balsavo už) ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcija (5 balsavo prieš). Su balsavimo rezultatais galite susipažinti čia.

Balsavimo, ar priimti įstatymą su visomis Prezidentės pataisomis ir papildymais, rezultatai pagal frakcijas (atkreipiame dėmesį, kad balsavime dalyvavo tik 20 iš 30 TS-LKD frakcijos atstovų): 




Susiję

Biopolitika 6079248584794246393

Rašyti komentarą

9 komentarai

Ainis rašė...

mintys pamačius partijų balsavimo rezultatus
Komunistai Lietuvos gyventojus vežė į šaltą Sibirą šalti ir mirti. Laikai pasikeitė, partijos iškaba pasiketė, neliko galimybės vežti į Sibirą. Bet čekistiškas išradingumas ir tradicija naikinti tautiečius išlieka. Dabar ŽMOGUS naikinamas vos susiformavus naujai jo DNK.
Kad šaldomas negalėtų pravirkti,
smerkenčiai pažvelgt į akis,
ar pasimelst už savo budelį...

Drebulė rašė...

Reiktų palyginimo su darbo kodeksu :). Realiai įstatymas buvo priimtas TS-LKD sprendimo dėka.

Anonimiškas rašė...

Drebulei
Jūsų nuomone kardinaliai kertasi su partijų balsavimo duomenimis.
Koks tas sprendimas už kurį patys TS-LKD nebalsavo?

Drebulė rašė...

Pažiūrėkite, kas po darbo kodekso balsavimo tiesiog išėjo lauk. Pažiūrėkite, kiek konservatorių išvis nebalsavo tądien. Kas politikui, kuris save pozicionuoja kaip konservatorių ir kaip krikščionį gali būti svarbiau nei žmogaus gyvybės klausimas? Bet, akivaizdu, yra. Tikrovė tokia, kad TS-LKD didelė dalis nei konservatoriai nei krikščionys. Ten tokie, kurie sutiktų viską padaryt, kad juos Seime kas užkonservuotų iki mirties.
Jie nebent mano esantys krikščionimis, o išties tėra selektyvūs personalinio tikėjimo apologetai. Tokie kaip čigriejienės (žinau, ne ts-lkd), kurie teigia, kad "aš pati katalikė, bet reikia leisti nužudyti".

Drebulė rašė...

Bilotaitė, beje, po to sėdėjo lrt debatuose. Sėdėjo ten ir, pavyzdžiui, Gentvilas. Tik Gentvilas spėjo prabalsuoti už pagalb. apvaisinimo įstatymą, Bilotaitė, deja, nespėjo. Vargšė, tikiuosi skubant į laidą spaudimas nesukilo.

Frodo Baggins rašė...

Mirties kultūra triumfuoja, kaip ir visur Vakaruose. Ką, darysi, priešinsimės jai, kaip ir anksčiau.

Frodo Baggins rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Graudu. Bet tiesa yra tokia yla, kuri visada išlenda iš maišo. Gal ir gerai, kad prieš rinkimus visi šiuo balsavimu deklaravo, kas yra kas.

Anonimiškas rašė...

Iš aukščiau atlygina už "gerus" darbus. Sveikatos ministrui irgi truputį kliuvo.

item