Seimas priėmė liberalųjį Pagalbinio apvaisinimo įstatymą su Prezidentės pataisomis

www.bernardinai.lt Trečiadienį Seimas penkių balsų persvara pritarė Pagalbinio apvaisinimo įstatymui, įteisinančiam lytinių ląstelių ...


Trečiadienį Seimas penkių balsų persvara pritarė Pagalbinio apvaisinimo įstatymui, įteisinančiam lytinių ląstelių donorystę, embrionų šaldymą ir preimplantacinę diagnostiką.

Birželio 28 dieną Seime priimtas įstatymas sulaukė Prezidentės veto ir pataisų, kurioms šiandien buvo pritarta. Vyko du balsavimai.

Pirmojo balsavimo metu, siūlymui priimti visą Prezidentės grąžintą įstatymą be pataisų, pritarė 47, prieš buvo 46, o susilaikė keturi Seimo nariai.

Buvo nuspręsta dar kartą balsuoti ir siūloma priimti įstatymą su visomis Respublikos Prezidentės pataisomis bei papildymais: pritarė 53, prieš buvo 40, o susilaikė aštuoni Seimo nariai, dalyvavę posėdyje.

Posėdyje nedalyvavo 38 Seimo nariai. Frakcijose būta įvairių nuomonių, o vieningai balsavo tik Liberalų sąjūdžio frakcija (10 narių balsavo už) ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcija (5 balsavo prieš). Su balsavimo rezultatais galite susipažinti čia.

Balsavimo, ar priimti įstatymą su visomis Prezidentės pataisomis ir papildymais, rezultatai pagal frakcijas (atkreipiame dėmesį, kad balsavime dalyvavo tik 20 iš 30 TS-LKD frakcijos atstovų): 




Susiję

Biopolitika 6079248584794246393
item