Saugumo priemonės artėjant Naujųjų metų šventei: aplink Kelno katedrą bus statoma tvora

Kelno policija ir vietinė valdžia artėjant Naujųjų metų šventei praneša apie naujas saugumo priemones, kurių bus imtasi siekiant užkirst...


Kelno policija ir vietinė valdžia artėjant Naujųjų metų šventei praneša apie naujas saugumo priemones, kurių bus imtasi siekiant užkirsti kelią praeitų metų įvykių pasikartojimui, kuomet per Naujųjų metų šventę šalia Kelno katedros imigrantai seksualiai priekabiavo prie šimtų moterų.

Pranešama, jog aplink prie Kelno katedros esančą aikštę bus pastatyta tvora ir policijos patikros punktai, pro kuriuos į aikštę nebus praleidžiami įtartini asmenys ar grupės.

Policijos atstovų teigimu, tai nėra vienintelės saugumo priemonės, kurių bus imtąsi. Apie kitas priemones visuomenei esą bus pranešta vėliau.

Šių metų pradžioje Kelną ir kai kuriuos kitus Vokietijos miestus sukrėtė Naujųjų metų švenčių metu imigrantų vykdytų seksualinių nusikaltimų bei vagysčių gausa. Nors šalies policija ir žiniasklaida ilgą laiką slėpė įvykius, galiausiai sužinota, jog švenčių metu buvo seksualiai priekabiauta prie šimtų moterų. Taip pat pranešta apie itin didelį vagysčių skaičių.

Parengta pagal Express.co.uk informaciją


Susiję

Pasaulis 1491282218191994447
item