Prieglobstį Vokietijoje gavę migrantai važiuoja atostogauti į šalis, iš kurių „pabėgo“

Bedarbiai pabėgėliai, atvykę į Vokietiją ir gaunantys čia socialines pašalpas, naudojasi savo privilegijomis ir važiuoja atostogauti į sa...

Bedarbiai pabėgėliai, atvykę į Vokietiją ir gaunantys čia socialines pašalpas, naudojasi savo privilegijomis ir važiuoja atostogauti į savo gimtąsias šalis, iš kurių jie pabėgo „dėl persekiojimo“.

Kaip praneša leidinys „Die Welt“, pirmiausia omenyje turimi atvykėliai iš Sirijos, Libano ir Afganistano, kurie po atostogų tėvynėje nekliudomai grįžta į Vokietiją.

„Tokių atvejų esama. Mes neturime tikslios informacijos šiuo klausimu“, – prisipažino Federalinės darbo agentūros atstovė spaudai.

Pagal Vokietijos įstatymus, bedarbiai pabėgėliai turi teisę 21 dienai per metus palikti šalies teritoriją, jų išmokos dėl to nesumažėja. Pašalpos gavėjai privalo „pranešti apie trumpalaikį buvimo vietos pasikeitimą ir išvykimo trukmę, bet neprivalo informuoti, kur jie vyksta“.

Liepos mėnesį Vokietijos specialiosios tarnybos pranešė apie 17 „Islamo valstybės“ smogikų, kurie atvyko į Europą, dėdamiesi pabėgėliais.

Pernai Vokietija priėmė daugiau kaip milijoną pabėgėlių.


Susiję

Pasaulis 2688981074037573635
item