Prieglobstį Vokietijoje gavę migrantai važiuoja atostogauti į šalis, iš kurių „pabėgo“

Bedarbiai pabėgėliai, atvykę į Vokietiją ir gaunantys čia socialines pašalpas, naudojasi savo privilegijomis ir važiuoja atostogauti į sa...

Bedarbiai pabėgėliai, atvykę į Vokietiją ir gaunantys čia socialines pašalpas, naudojasi savo privilegijomis ir važiuoja atostogauti į savo gimtąsias šalis, iš kurių jie pabėgo „dėl persekiojimo“.

Kaip praneša leidinys „Die Welt“, pirmiausia omenyje turimi atvykėliai iš Sirijos, Libano ir Afganistano, kurie po atostogų tėvynėje nekliudomai grįžta į Vokietiją.

„Tokių atvejų esama. Mes neturime tikslios informacijos šiuo klausimu“, – prisipažino Federalinės darbo agentūros atstovė spaudai.

Pagal Vokietijos įstatymus, bedarbiai pabėgėliai turi teisę 21 dienai per metus palikti šalies teritoriją, jų išmokos dėl to nesumažėja. Pašalpos gavėjai privalo „pranešti apie trumpalaikį buvimo vietos pasikeitimą ir išvykimo trukmę, bet neprivalo informuoti, kur jie vyksta“.

Liepos mėnesį Vokietijos specialiosios tarnybos pranešė apie 17 „Islamo valstybės“ smogikų, kurie atvyko į Europą, dėdamiesi pabėgėliais.

Pernai Vokietija priėmė daugiau kaip milijoną pabėgėlių.


Susiję

Pasaulis 2688981074037573635

Rašyti komentarą

5 komentarai

Anonimiškas rašė...

durniu laivai plauko po Europa....

Unknown rašė...

Jei gerai prisimenu, tai po šiuo straipsniu buvo daugiau komentarų. Kur jie pradingo?

Anonimiškas rašė...

Nostradamas rase, kad i Europa ,,Siaubunai atnes chaosa ir kraujo bangas. Tik sutrypti ir isnaikinti supras, kad atejo ...kraho epoka". Ar ne taip yra ir bus? Jeigu pabegeliams taip blogai ju salyse, kodel jie ten vyksta atostogauti? Kaip bebutu, kiekviena salis turi ginti savo teritorija ir zmones. Vengrijos prezidentas sugeba tai padaryti, o musu salies klapciukai, nuolankiai nuleide galvas, vykdo ES nurodymus 150%. Ir kada mes jiems rupejome?..

Anonimiškas rašė...

Supuvusios moralės šalis, tapusi teroristų kalve. Net rugsėjo 11 vienas dalyvis buvo išperėtas Hamburge. Kas laukia Europos su tokia lydere? Berlyno komunistai įsisiautėjo, tik jie teisūs, visi kiti rasistai ir naciai. Kiek dar jie šitaip galės?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Ė, pala, kur Monikutė, kad tokią nepolitkorektišką inro praleido??? Netvarka! ;)

item