Prancūzijos vyriausybė paskelbė planą kriminalizuoti abortams oponuojančius tinklalapius

Šeimų, vaikystės ir moterų teisių ministrė L. Rossignol Prancūzijos Šeimų, vaikystės ir moterų teisių ministerija pranešė apie savo pla...

Šeimų, vaikystės ir moterų teisių ministrė L. Rossignol
Prancūzijos Šeimų, vaikystės ir moterų teisių ministerija pranešė apie savo planus uždaryti internetines svetaines, kurios „klaidina“ moteris, nes esą nepateikia pilnos ir sąžiningos informacijos apie abortą.

Ministerija planuoja teikti įstatymo pataisą, kuri kriminalizuotų internetines svetaines, siekiančias atkalbėti moteris nuo abortų, iki 12 savaitės Prancūzijoje visiškai finansuojamų valstybės, pasidarymo. Jei šis planas bus įteisintas, pažeidėjams grės laisvės atėmimo iki dviejų metų bausmė ir bauda iki 30 tūkst. eurų.

Šalyje jau 1993 metais buvo kriminalizuoti „moraliniai ir psichologiniai veiksmai“, kuriais siekiama atkalbėti moteris nuo aborto pasidarymo. Tokia nuostata buvo priimta norint pažaboti tuo metu aktyviai Prancūzijoje veikusius ir prie aborto klinikų protestavusius judėjimus „už gyvybę“. Prancūzijoje visos valstybinės ligoninės, kuriose teikiamos akušerių paslaugos, privalo atlikinėti abortus.

Kadangi pagal galiojantį įstatymą sunku nuteisti dėl „įtikinėjimo“ nepasidaryti aborto internetinius tinklalapius, nes neįmanoma įrodyti, kad būtent jie įtikinėjo konkrečią moterį, siūloma įstatymo pataisa, kuri kriminalizuotų ir pačius tinklalapius.

Pirmasis vyriausybės žengtas žingsnis prieš interneto svetaines, pristatančias neigiamus aborto aspektus, tokius kaip psichologinė rizika ar poabortinė trauma, buvo atsakomosios svetainės sukūrimas.

Oficialioje vyriausybės „atsakomojoje“ interneto svetainėje pateikiama informacija, kaip ir kur galima pasidaryti abortą. Tačiau būtent joje akį rėžia dezinformacija. Pavyzdžiui, tinklalapyje teigiama, kad poabortinė trauma neegzistuoja, net jei kai kurios moterys ir „turi blogą patirtį“, o chirurginis abortas apibūdinimas kaip „kiaušinėlio pašalinimas“.

Bet vyriausybės pastangos sumažinti abortams oponuojančių tinklalapių skelbiamos tiesos girdimumą nebuvo sėkmingos. Būtent todėl vyriausybė griebiasi keisti įstatymą, kad kriminalizuodama juos apskritai nebeleistų egzistuoti.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją



Susiję

Pažangos ideologija 339569571578764097

Rašyti komentarą

8 komentarai

Augustinas rašė...

Panašu, kad prancūzai išprotėjo ir jau griebėsi veiksmų prieš realią demokratiją. Kuo jie tada skiriasi nuo Putino Rusijos, man visiškai nebeaišku. :(

Nežiniukas rašė...

Labai įdomi informacija ta prasme, kokia insitucija užsibrėžė kriminalizuoti abortus. Analogiškai tai skambėtų taip:

Nacistinės Vokietijos Žydų gerovės ministerija siekia kriminalizuoti veikas, kuriomis nesusipratę žmonės bando išgelbėti žydus nuo mirties. Žydų gerovės ministerijos nuomone, tokie žmonės yra buki ir nenori suprasti nacių propagandos pateikiamos pilnos ir sąžiningos informacijos apie žydus.

Anonimiškas rašė...

cenzura kaip totalitarizme, o kaip ten su zodzio laisve?

Anonimiškas rašė...

Jei abortus finansuoja valstybė, vadinasi taip ji skatina nykti savo piliečių populiacijai. Čia gi lėtas valstybinis suicidas.

Kaip tai suprasti?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Paprastai. Pirma, valdo "lieviakai", o jiems savos tautos nykimas yra netgi labai teigiamas dalykas - daugiau erdvės mažumoms. Imigrantai į jokias aborto klinikas juk tikrai neis (bet ir neprotestuos, kai vietinių mergos ten į eiles rikiuosis kaip karvės skerdyklon) - ir jų "reproduktyvumas" kelis kartus aukštesnis. Perspektyvos turbūt aiškios? Antra, Prancūzijoje gi prancūzas yra tas, kuris turi Prancūzijos pasą (prisiminkime, kad mūsų sajūziniuose pasuose tautybės irgi netekome - kažkaip "citizenship" dingo, pakeistas "nationality" (plg. "gender" vietoj "sex", "ethnicity" vietoj "race" ir pan.) - galų gale, ir vietoj "lietuviai" atsirado "Lietuvos žmonės", o vietoj patriotizmo - "pilietiškumas"). Taigi, "prancūzų" populiacijos problemos tikrai nebus - tik tie "prancūzai" bus "biški kitokie". :)
P.S. Beje, pagal neobolševikų planus, VISI europiečiai ilgainiui pataps "biški kitokiais" (http://www.propatria.lt/2016/09/reklama-svedijos-nacionalineje.html).

Anonimiškas rašė...

Bet pati idėja savus, dirbančius, civilizacijos išdresiruotus ir atomizuotus, išpažįstančius tik vartojimą ir nekeliančius rūpesčių (profsąjungos nesiskaito) keisti linkusiais sprogti, pjauti ir traiškyti, fanatiškai tikinčiais, linkusius priešintis juos priėmusiai civilizacijai ir vengiančiais darbo atvykėliais...

Kur prasmė?

Augustinas rašė...

Geras klausimas, gerb. Anonime. Aš manau, kad viso šito prasmė yra nuolatinis vidinis socialinis konfliktas, siekiant išlaikyti atitinkamą socialinės įtampos lygį. Beje, pagal klasikus (tikiuosi, patys suprantat, kokius) tai yra būdas užimti ir/ar išlaikyti valdžią savo rankose.

Pikc rašė...

Aš smarkiai abejoju, ar tie "progresyvieji" apie tai susimąsto - jie gi fanatikai. Pirmiau "pasaulį seną išardysim!", o jau paskui kažkaip savaime pasidarys rojus - nes nu jeigu tuo tikim, tai taip ir bus. Neomarksistai iš tikrųjų labai religingi - jie aklai tiki savo ideologija bei žodžio jėga: jei paskelbi, kad kažkas yra būtent taip - tai "žodis tampa kūnu". Pvz. pederastai tampa normaliais, rasės, tautybės ir lytys išnyksta, o alach-babachai Europoje sukuria tobulą tolerantišką multi-kulti visuomenę. Neverta ten logikos ieškoti. :)

item