Prancūzijos vyriausybė paskelbė planą kriminalizuoti abortams oponuojančius tinklalapius

Šeimų, vaikystės ir moterų teisių ministrė L. Rossignol Prancūzijos Šeimų, vaikystės ir moterų teisių ministerija pranešė apie savo pla...

Šeimų, vaikystės ir moterų teisių ministrė L. Rossignol
Prancūzijos Šeimų, vaikystės ir moterų teisių ministerija pranešė apie savo planus uždaryti internetines svetaines, kurios „klaidina“ moteris, nes esą nepateikia pilnos ir sąžiningos informacijos apie abortą.

Ministerija planuoja teikti įstatymo pataisą, kuri kriminalizuotų internetines svetaines, siekiančias atkalbėti moteris nuo abortų, iki 12 savaitės Prancūzijoje visiškai finansuojamų valstybės, pasidarymo. Jei šis planas bus įteisintas, pažeidėjams grės laisvės atėmimo iki dviejų metų bausmė ir bauda iki 30 tūkst. eurų.

Šalyje jau 1993 metais buvo kriminalizuoti „moraliniai ir psichologiniai veiksmai“, kuriais siekiama atkalbėti moteris nuo aborto pasidarymo. Tokia nuostata buvo priimta norint pažaboti tuo metu aktyviai Prancūzijoje veikusius ir prie aborto klinikų protestavusius judėjimus „už gyvybę“. Prancūzijoje visos valstybinės ligoninės, kuriose teikiamos akušerių paslaugos, privalo atlikinėti abortus.

Kadangi pagal galiojantį įstatymą sunku nuteisti dėl „įtikinėjimo“ nepasidaryti aborto internetinius tinklalapius, nes neįmanoma įrodyti, kad būtent jie įtikinėjo konkrečią moterį, siūloma įstatymo pataisa, kuri kriminalizuotų ir pačius tinklalapius.

Pirmasis vyriausybės žengtas žingsnis prieš interneto svetaines, pristatančias neigiamus aborto aspektus, tokius kaip psichologinė rizika ar poabortinė trauma, buvo atsakomosios svetainės sukūrimas.

Oficialioje vyriausybės „atsakomojoje“ interneto svetainėje pateikiama informacija, kaip ir kur galima pasidaryti abortą. Tačiau būtent joje akį rėžia dezinformacija. Pavyzdžiui, tinklalapyje teigiama, kad poabortinė trauma neegzistuoja, net jei kai kurios moterys ir „turi blogą patirtį“, o chirurginis abortas apibūdinimas kaip „kiaušinėlio pašalinimas“.

Bet vyriausybės pastangos sumažinti abortams oponuojančių tinklalapių skelbiamos tiesos girdimumą nebuvo sėkmingos. Būtent todėl vyriausybė griebiasi keisti įstatymą, kad kriminalizuodama juos apskritai nebeleistų egzistuoti.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją



Susiję

Pažangos ideologija 339569571578764097
item