Pašaukimų į kunigystę augimo paslaptis - pastovi malda ir ištikimybė Bažnyčios mokymui

Šv. Tomo Akviniečio centras ir bažnyčia Linkolne Itin daug pašaukimų į kunigystę fiksuojančio JAV miesto Linkolno vyskupas teigia, jog ...

Šv. Tomo Akviniečio centras ir bažnyčia Linkolne
Itin daug pašaukimų į kunigystę fiksuojančio JAV miesto Linkolno vyskupas teigia, jog jų „sėkmės receptas“ yra pastovi malda bei ištikimybė Bažnyčios mokymui.

Nebraskos valstijoje esančio Linkolno miesto vyskupas Jamesas D. Conley interviu portalui Catholic World Report teigė, jog „sėkmingų pašaukimų programų paslaptis prasideda nuo maldos“. Linkolno vyskupijoje yra dvi vienuolynuose gyvenančių seserų bendruomenės, kuriose pastoviai meldžiamasi už pašaukimus į kunigystę.

„Žinojimas, kad Linkolno vyskupija yra šimtu procentų ištikima Bažnyčios mokymui tikėjimo ir moralės srityse taip pat labai traukia jaunus vyrus, mąstančius apie kunigystę“, - tvirtina vyskupas.

Šis vyskupo interviu pasirodė kaip tik tada, kai paaiškėjo, jog tokiose vietose kaip Vokietija pašaukimų į kunigystę skaičius pasiekė istorines žemumas. Linkolnas, kuriame yra vos 100 tūkst. katalikų, šiuo metu glaudžia 43 seminaristus ir 139 aktyvius kunigus. Tuo tarpu praeitais metais visoje Vokietijoje, turinčioje 23 milijonus katalikų, buvo įšventinti vos 58 kunigai.

Vysk. Conley tvirtina, kad labai svarbu seminaristams suteikti autentišką katalikų tikėjimą ir mokymą. Tai, pasak jo, ilgainiui lemia pašaukimų į kunigystę išaugimą. 

„Mes seminarijos teritorijoje pastatėme naują neogotikinę bažnyčią. Tai tradicinė bažnyčia, turinti didžiausią vitražinį stiklą, sumontuotą Katalikų Bažnyčioje per pastaruosius 100 metų. Tai gražus tikėjimo monumentas, esantis pačiame mūsų seminarijos teritorijos viduryje“, - teigė vysk. Conley.

Be to, Linkolne esančiose seminarijose studijuojantys jaunuoliai mokomi laikyti ir tradicines lotyniškas Mišias.

Pašaukimų į kunigystę augimas pastebimas ir kitose JAV vyskupijose, kurių seminarijose mokoma būsimus kunigus laikyti ir tradicines lotyniškas Mišias: Medisone, Vičitoje, Peorijoje, Arlingtone bei Šarlotėje. Tai rodo jaunuolių susidomėjimą galimybe išmokti aukoti Mišias taip, kaip jos buvo aukojamos daugelį šimtmečių iki pat Antrojo Vatikano susirinkimo.

Parengta pagal Catholic World Report ir Lifesitenews.com informaciją



Susiję

Religija 424158689701642575

Rašyti komentarą

1 komentaras

Gediminas K. rašė...

O aukoti pagal pirmojo amžiaus tradicijas kodėl nemokoma? buvo taip daroma gal ir tūkstantmetį. Sorry už tiesmukiškumą.

item