Liuksemburgo užsienio reikalų ministras siūlo išmesti Vengriją iš ES

Liuksemburgo užsienio reikalų ministras Žanas Aselbornas (Jean Asselborn) pasiūlė išmesti Vengriją iš Europos Sąjungos (ES). Jis motyvavo...

Liuksemburgo užsienio reikalų ministras Žanas Aselbornas (Jean Asselborn) pasiūlė išmesti Vengriją iš Europos Sąjungos (ES). Jis motyvavo, kad ši šalis nesilaiko pamatinių ES vertybių.

„Mes negalime taikstytis su pamatinių ES vertybių pažeidimais. Jei šalis stato sieną nuo pabėgėlių arba pažeidžia spaudos laisvę bei teismų nepriklausomumą, ji turi būti laikinai, o, esant būtinybei, visiems laikams būti pašalinta iš ES“, – laikraščiui „Die Welt“ teigia politikas.

Politiko žodžiais, dabar Vengrija jokiais būdais nebūtų priimta į ES.

Lisabonos susitarimas leidžia laikinai nutraukti šalies dalyvavimą sąjungoje ir privilegijų atėmimą. Tačiau tokį griežtą sprendimą turi vienbalsiai priimti visos ES šalys.

Susiję

Europos Sąjunga 6340937422240052138

Rašyti komentarą

22 komentarai

Frodo Baggins rašė...

Jo, kokia chuliganiska salis ta Vengrija: nesilaiko pamatiniu ES vertybiu tokiu kaip savizudiska politika (a la Vokietija) bei pazeidzia spaudos laisve plauti zmonem smegenis politkorektiskais melais. Tikri blogieciai, lauk juos is politkorektisko genderistinio shariatio multikulti absurdistano. Manau vengrai tik padekos. Niekas juk nenori buti sajungoje su salimis, kurios greitai nusiris iki Somalio ar Afganistano lygio. Tegu jie mus meta lauk, aciu pasakysim

Anonimiškas rašė...

Bet juk tas ministras absoliuciai teisus. Netgi jeigu Vengrija ir kai kurie "isminciai" cia laiko, kad ES eina savizudybes keliu, ne Vengrijai visus kitus mokyti pamokslaujant. Vengrai gali siulyti kitas taisykles, bet kol joms nepritarta, privalo paklusti anksciau visu bendrai priimtoms. Nepatinka? Turi pasirinkima - pasitraukti. Kitaip turi buti ismesta. Kaip i Alacho tikejima per misias kataliku baznycioje garsiai bandantis parapijonis atversti chuliganas.

Anonimiškas rašė...

Matyt gąsdina kitas šalis, kad nesugalvotų Vengrijai pritarti. Bet sveikas protas visada nugali. Tą rodo rinkimai Austrijoje, Vokietijoje, greit gal ir Prancūzijoje. Kad ir kiek plautų smegenis, savisaugos instinktas taip lengvai neišplaunamas.

Anonimiškas rašė...

"Gera", tiksliau iškrypusi logika - nenorintys nusižudyti turi pasitraukti, o suicidai lai pasilieka. Kai pastarieji susiprotės, lai irgi pasitraukia. Vengrai siūlo sveiko proto kelią, siūlo spręsti problemą, todėl nėra pageidautini ES. Ar tai reiškia, kad ES turi vis mažiau bendro su sveiku protu?

Anonimiškas rašė...

Bukiai neskiria dvieju atskiru procesu. Tarimosi del kitokiu galimu taisykliu ir jau priimtu bendru taisykliu laikymosi. Tarimosi del nauju taisykliu procesas neatleidzia nuo ankstesniuju laikymosi.

Anonimiškas rašė...

Bukiai teigia, kad jei taisyklės ir nurodymai veda į savižudybę, reikia taisyklių bukai laikytis.

Anonimiškas rašė...

Jeigu kazkas kolektyve iskelia minti, kad bendros visiems taisykles veda i savizudybe, pirma reikia bendro sutarimo, kad taip yra, kad tai nera vieno nario sapaliones. Kol tokio sutarimo nera, tera du keliai - visiems toliau laikytis bendru taisykliu arba kazkam, kas nesutinka, iseiti is kolektyvo. Vienas nesutinkantis negali vien savo valia primesti bendru taisykliu atsaukimo. Jau nekalbu apie tai, kad teises virsenybes principas net nenurodomas kaip vedantis i savizudybe, bet kai kas jo nesilaiko

Pikc rašė...

Ginčas iš tiesų tarp nuomonės, kad valstybė TURI teisę tvarkytis savo viduje ir nesilaikyti iš šalies primestų reikalavimų, jeigu jie grasina tos valstybės saugumui ar net išlikimui (ypač atsižvelgiant į tai, kad reikalaujantieji atvirtai kalba apie valstybių naikinimą) - arba ji tokios teisės NETURI, nes viską sprendžia sajūzo politbiuras. Na, o aiškinimas, kad visokios nelegalų kvotos yra "priimtos bendros taisyklės" - išties gana bukas, nes taip paprasčiausiai nėra.

MadCow rašė...

O kur čia tokia "vertybė" "taisyklė", kad valstybė negali saugot savo sienų?

Anonimiškas rašė...

Jūs sakote, kad visų bendrai priimtoms taisyklėms. Tai kad - ne. Paklūstame visiems iš viršaus primestoms taisyklėms, net nežinant, kas jas sudarė. Tai jau - diktatas. Artėjame prie TSRS.

Anonimiškas rašė...

joo,kokių taisyklių-gal pacituok kur stojimo sutartyje nurodyta,kad šalys privalės vykdyti pabėgėlių kvotas .GANA ČIA ŽMONES DEZINFORMUOTI.

Frodo Baggins rašė...

Ilgai reiks laukt to bendro sutarimo, nes ES virsunelese sedi sveika prota prarade zmones. Jie tiesa pamatys tik tada kai jau bus per velu. Negi nematot kaip akivaizdziai save naikina Europa? Tai akivaizdu koekvienam, isskyrus ideologijos apakintus ir valdzios istroskusius valdziazmogius, kuriem svarbu rinkeju balsai o po ju nors ir tvanas...

Anonimiškas rašė...

Prie ko cia pabegeliai. Pagrindine problema - teises virsenybes principo pamynimas. Ir jo pakeitimas politinio sprendimo principo virsenybe. Visai kaip sssr arba naciu vokietijoje.

Pikc rašė...

Iš principo, sutinku - valstybės-narės teisė tvarkytis savo viduje (kurios ji NEATSISAKĖ stodama į tą sajūzą) paminama, primetant vienašališkai, su niekuo nesitarus priimtus "centro" politinius sprendimus - ir dar mėtomasi grasinimais (prisiminkim kad ir Šulco grasinimą savo tvarką "mit Macht durchsetzen" ar gąsdinimus sankcijomis). Tikrai - "Visai kaip sssr arba naciu vokietijoje".

Pikc rašė...

Nesutinku, kad "Ilgai reiks laukt to bendro sutarimo" - jo laukti išvis nereikia, nes nebus: tos "viršūnėlės" sprendimus priima su niekuo nesitarusios (na, išskyrus susitarimą tarpusavyje, "tarp savų").

Anonimiškas rašė...

Na, ir kas is tu jusu klejoniu? Kas is to, kad "susitarimo greitai nebus", ar kad "jo laukti isvis nereikia"?
Ne vienu atveju tai niekaip nepagrindzia vieno naujo susitarimo nesulaukiancio nario teises vienasaliskai pakeisti senaji susitarima. Sutartis ar susitarimas vienasaliskai neimanomas is principo, o sudaryto turi buti laikomasi. Jusu siulymas yra pazeisti ir viena, ir kita principa. Taip elgiasi tik barbarai ir banditai. Uz vienasaliska sutaciu pazeidima pazeidusysis is susitarimo gali buti ismestas, sutartis su juo - nutraukta. Ir tai yra teisinga. Kitas reikalas, kad prideje i kelnes ES biurokratai to nedris daryti

Pikc rašė...

Suprantu, kad pasakysiu iš esmės neįtikėtiną, net nesuvokiamą dalyką - bet, žinokite, eurosajūzo politbiuro komandos NĖRA joks susitarimas. Nustebinau, ne? ;)

Augustinas rašė...

Šiaip jau seniai įtariau, kad taip yra, kaip sakote, gerb. Pikc. Bet kažkokios šalies išmetimo atveju man vis atrodo, kad reikalingas ir kitų ES šalių pritarimas.

Pikc rašė...

Tai be abejo - kaip ir rašoma straipsnyje: "Tačiau tokį griežtą sprendimą turi vienbalsiai priimti visos ES šalys". Vis dėlto, šiuo atveju, ginčas ne apie tai - anoniminis komentatorius piktai įrodinėja, kad vengrai, atseit, yra "barbarai ir banditai", nes, mat, pažeidinėja kažkokį "susitarimą". Kiek man žinoma, stojimo į sajūzą metu iš šalių nebuvo reikalaujama sienų kontrolę, savo piliečių apsaugą bei vidaus politiką perleisti eurosajūzo politbiurui, ir jos tokio įsipareigojimo nepasirašė. Politbiuro reikalavimas įsileisti nelegalus yra būtent tik politbiuro reikalavimas (ir dargi visiškai neteisėtas), o ne kažkokia "sutartis", kaip bando įrodinėti anoniminis komentatorius. Visiškai pritardamas jo pareiškimui (bet ne jo rašybai ;)), kad "Sutartis ar susitarimas vienasaliskai neimanomas is principo", primenu, kad būtent todėl eurosajūzo politbiuro vienašališkai primetinėjami reikalavimai iš principo negali būti traktuojami kaip sutartys ar susitarimai. Tikiuosi, tą punktą išsiaiškinom, ir nusišnekėjimai apie "vengrus - banditus-barbarus-sutarčių laužytojus" baigsis. Nors, jei atvirai, abejoju, ar baigsis - pagal toną numanau, kas tas kategoriškas komentatorius. ;)

Anonimiškas rašė...

Kam tauzyti niekus, niektauziai? Vengrija nusipelne karciu zodziu ne del emigrantu. Emigrantai tik gelytes. Spaudos laisves ir teismu nepriklausomybes ribojimas, centrinio banko valdymo politizavimas - stai kur priezastys, del kuriu Vengrija jau gerus trejus metus linksniuojama. O pasakyti, kad del to nesitarta gali tik niektauziai.

Pikc rašė...

Pasirodo, ne be reikalo abejojau. :)
Ir taip - eurosajūzo politbiuras turi pilną teisę spręsti, kaip DEMOKRATIŠKAI IŠRINKTA šalies vyriausybė turi vykdyti vidaus politiką, o stojančios valstybės, be abejo, su tuo sutiko. :)
P.S. Palyginam: raudonasis fruktas iš Liuksemburgo savo pezalus pradeda nuo: "Jei šalis stato sieną nuo pabėgėlių [...]", tuo tarpu anonimas tvirtina: "Vengrija nusipelne karciu zodziu ne del emigrantu." ;)

Pikc rašė...

Vengrų reakcija į tą raudoną išsišokėlį: http://alkas.lt/2016/09/16/vengrijos-uzsienio-reikalu-ministras-liuksemburgo-kolega-pavadino-nerimtu-politiku/

item