Krikščionė Floridoje atleista iš darbo dėl atsisakymo išduoti vienalytės „santuokos“ liudijimą

Floridoje gyvenanti krikščionė Yanicka Parker padavė į teismą savo darbdavį civilinės santuokos liudijimus išduodančioje įstaigoje dėl t...


Floridoje gyvenanti krikščionė Yanicka Parker padavė į teismą savo darbdavį civilinės santuokos liudijimus išduodančioje įstaigoje dėl to, kad buvo atleista iš darbo, nes atsisakė išduoti tos pačios lyties porai „santuokos“ liudijimą.

Kaip teigiama teismo ieškinyje, „Y. Parker turi nuoširdžius religinius įsitikinimus, paremtus bibliniu mokymu, pavyzdžiui, Kun 18,22; Rom 1,26-27, 1 Kor 6,9-10; 1 Tim 1,9-10, kad žmonėms palaikyti lytinius santykius su tos pačios lyties žmogumi yra nuodėmė ir, remiantis Pr 2,18-25, kad tos pačios lyties asmenys negali ir neturėtų būti morališkai bei įstatymiškai pripažinti esantys vyru ir žmona.“

Savo darbovietėje, kurioje dirbo apie 12 metų, Y. Parker tarp kitų pareigų turėjo ir išduoti santuokos liudijimus bei atlikti santuokos ceremonijas.

2015 m. sausio 6 d. Floridoje įteisintos tos pačios lyties asmenų „santuokos“. Iš karto po to visiems su tuo susijusiems valstijos tarnautojams buvo išsiųstas elektroninis laiškas, informuojantis, kad iš jų bus tikimasi, kad jie išdavinės santuokų liudijimus ir atlikinės santuokų ceremonijas tos pačios lyties poroms.

Ieškinyje pabrėžiama, kad moteris iš karto informavo savo vadovus, kad dėl savo religinių įsitikinimų negalės atlikti vienalyčių „santuokų“ ceremonijų. Tuo metu darbovietėje buvo daugybė kitų darbuotojų, kurie galėjo atlikti šias pareigas vietoje jos.

„Y. Parker norėjo ir galėjo atlikti visus kitus savo darbo aspektus. Vadovas Formanas lengvai galėjo atsižvelgti į jos religinius įsitikinimus. Jis galėjo moterį atleisti nuo šios vienintelės funkcijos atlikinėti vienalytes santuokas ir perleisti šią pareigą kam nors kitam tuo pat metu nesukeldamas niekam papildomų rūpesčių“, - teigiama ieškinyje.

Moteris buvo atleista jau 2015 m. sausio 12 d., tačiau ši istorija žiniasklaidą pasiekė tik dabar.

Pasak naujienų portalo Sun Sentinel, per pirmąsias 24 valandas po vienalyčių „santuokų“ įteisinimo Floridoje tos pačios lyties poroms buvo išrašyti mažiausiai 1233 santuokos liudijimai.

Parengta pagal Christianpost.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 1037743131759616381

Rašyti komentarą

1 komentaras

Pikc rašė...

Bus įdomus procesas: kadangi negrė moteriškė prieš baltąjį vyrą, tai turėtų automatiškai laimėti, bet kadangi krikščionė ir dar ne pervertofilė, tai turėtų automatiškai pralaimėti. Bus teisėjams galvoskausmio: jei nuspręs darbdavio naudai, bus racizmas beigi seksizmas, o jei darbuotojos - hamafuobija. :)

item