Ketvirtadienį - Rinkėjo vadovo pristatymas VU TSPMI

Vilniaus forumas kviečia į Rinkėjo vadovo pristatymą Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (VU TSPMI)...

Vilniaus forumas kviečia į Rinkėjo vadovo pristatymą Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (VU TSPMI), 402 auditorijoje, rugsėjo 29 dieną, ketvirtadienį, 17 valandą. Rinkėjo vadovą pristatys ir į diskusiją kvies Instituto dėstytojai prof. dr. Vytautas Radžvilas, doc. Algimantas Jankauskas, taip pat prof. Vytautas Daujotis ir politologas Vytautas Sinica. 

„Už ką balsuoti? Ar balsuoti apskritai? Ar ir kuo skiriasi partijos? Kiek rinkimai tėra spektaklis? Tai klausimai, šių metų rudenį kamuojantys seną ir jauną, mieste ir kaime, kepėją, stalių, bankininką ir politologą. Ir neretai pirmiesiems intuicija diktuoja geresnius atsakymus nei politikos mokslas. Tad kaip perskaityti artėjančius rinkimus ir kaip juose elgtis?“ - kvietime rašo renginio organizatoriai. 

2016 m. pradžioje susikūręs Vilniaus forumas parengė ir paskelbė Rinkėjo vadovą 2016 metų Seimo rinkimams. Jame apžvelgtos rinkimuose dalyvaujančių partijų programinės nuostatos, lyderių pasisakymai ir ankstesni balsavimai svarbiausiais tautos ir valstybės išlikimui politiniais klausimais. Rinkėjo vadovas parengtas remiantis profesoriaus Vytauto Radžvilo parengtu Lietuvos postkomunistinės transformacijos ypatumus aiškinančiu teoriniu modeliu. 



Jei esate socialinio tinklo Facebook vartotojas, kviečiame pasižymėti, jog dalyvausite renginyje ir pakviesti pažįstamus, kuriems tai būtų naudinga arba įdomu. Pažadame pokalbį ne tik apie rinkimus, bet ir apie pačius politikos mokslus. 





Susiję

Vytautas Sinica 7394339887915784269
item