JAV pirmą kartą istorijoje į federalinio teisėjo vietą nominuotas musulmonas

Pirmą kartą JAV istorijoje į federalinio teisėjo vietą buvo nominuotas musulmonas. Tai antradienį paskelbė šalies prezidentas Barackas Ob...

Pirmą kartą JAV istorijoje į federalinio teisėjo vietą buvo nominuotas musulmonas. Tai antradienį paskelbė šalies prezidentas Barackas Obama.

Pakistaniečių kilmės Abidas Riazas Qureshi yra teisininkas ir garsus musulmonų „teisių“ gynėjas, kartą ginče dėl darbo santykių atstovavęs Saudo Arabijos finansuojamai islamiškai mokyklai. Jis taip pat yra prisidėjęs prie organizacijos „Musulmonai advokatai“ ir daugelio kitų musulmonų iniciatyvų.

Jei bus patvirtintas, Qureshi taps pirmuoju federaliniuose teismuose dirbančiu teisėju musulmonu. Prezidentas Obama jį paskyrė į Apygardos teismą Kolumbijos apygardai.

Tačiau žinant, jog Obamos prezidento kadencija baigsis jau už keturių mėnesių, mažai tikėtina, jog Qureshi kandidatūrą patvirtins Senatas.

Senatas jau yra blokavęs daugiau Obamos paskirtų federalinių teisėjų kandidatūrų nei kurio nors kito prezidento per pastaruosius 30 metų.

Parengta pagal Churchmilitant.com informaciją



Susiję

Pasaulis 7881654097100469443
item