JAV karinio jūrų laivyno kariai privalės dalyvauti pakantumo „transeksualumui“ mokymuose

JAV karinis jūrų laivynas paskelbė, kad visi jame tarnaujantys kariai iki 2017 m. liepos privalės dalyvauti pakantumo „transeksualumui“ ...


JAV karinis jūrų laivynas paskelbė, kad visi jame tarnaujantys kariai iki 2017 m. liepos privalės dalyvauti pakantumo „transeksualumui“ apmokymuose, nes tada tarnybai laivyne bus atvertos durys ir „transeksualams“.

Kaip teigiama admirolo Roberto Burke'o laiške, apmokymu metu bus mokoma „asmeninio elgesio taisyklių“.

Tai naujausias Obamos administracijos JAV kariuomenėje stumiamos LGBT darbotvarkės žingsnis.

2011 m. Obama atšaukė „Neklausk, nesakyk“ (angl. „Don‘t ask, don‘t tell“) politiką, pradėtą prezidento Clintono 1993 m., draudusią atviriems homoseksualams tarnauti kariuomenėje. Homoseksualams tai buvo leidžiama daryti tol, kol jie neviešindavo savo homoseksualumo.

Obama taip pat paskyrė atvirą homoseksualą Ericą Fanningą armijos sekretoriumi - aukščiausiu civiliniu tarnautoju kariuomenėje. Fanningas buvo vienas iš pagrindinių „Neklausk, nesakyk“ panaikinimo aktyvistų.

Nuo „Neklausk, nesakyk“ politikos panaikinimo labai stipriai padaugėjo vyrų išprievartavimo kariuomenėje atvejų. Amerikos psichologų asociacija atskleidė, kad Gynybos departamentas slėpė apie 15% vyrų išprievartavimo atvejų. 2011 m. kariuomenėje įvyko 19 300 vyrų išprievartavimų, o 2012 m. jis skaičius pašoko iki 26 300.

2015 m. gruodį Obama atvėrė kelią moterims tarnauti koviniuose jūrų pėstininkų daliniuose, tai lėmė didesnį sužeidimų skaičių ir bendrą komandinio lygį smukimą.

Šiais metais pranešta, kad vienas iš jūrų laivyno laivų bus pavadintas seksualinio iškrypėlio Harvey Milko vardu.

Per savo aštuonerių metų prezidentavimo laikotarpį Obama atleido daugiau kaip 200 geriausių kariuomenės pareigūnų, tarp jų ir daugybę medalių turinčius generolus. Atsistatydinęs majoras generolas Paulas Vallely teigė, kad „Obama specialiai susilpnino ir nusiaubė mūsų kariuomenę, Pentagoną ir susilpnino JAV kaip supervalstybės statusą. Kiekvieno, kuris su tuo nesutinka ar apie tai prakalba garsiai, yra atsikratoma.“

Parengta pagal Churchmilitant.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 273850577246969784

Rašyti komentarą

3 komentarai

Audrius rašė...

Kodel nera pakantumo mokymu sodomotams? Kaip ysilieti y tradiciniu paziuru visuomene, gerbti ir siekti ju tikslu? Klausimas retorinis ir tuo paciu ne, nes musu politikai jau eina tuo keliu, tik dar gerokai atsilike, bet tai arteja labai sparciai :(

Anonimiškas rašė...

"privalės praeiti"

Praeiti reiškia neužeiti ar nepereiti. Tai vis tik, ar privalės nedalyvauti, ar tiesiog teko "laimė" pereiti tokią mokyklą, kur gimtajai kalbai skiriama mažiau dėmesio negu anglų?

Anonimiškas rašė...

Ačiū už pastabą, pataisėme.

item