Jau du vyskupai pasiryžo aukoti Mišias atsisukę į altorių po kardinolo Sarah paraginimo

Popiežius Pranciškus ir vyskupas Morlino Madisono vyskupas Robertas Morlino paskelbė, kad nuo spalio mėnesio pradės aukoti ordinarines ...

Popiežius Pranciškus ir vyskupas Morlino
Madisono vyskupas Robertas Morlino paskelbė, kad nuo spalio mėnesio pradės aukoti ordinarines Mišias atsisukęs į altorių (ad orientem). Taip vyskupas sureagavo į Dieviškojo kulto ir sakramentų disciplinos kongregacijos prefekto kardinolo Roberto Sarah raginimą visiems kunigams pradėti aukoti Mišias pagal daugiau nei 1500 metų iki Antrojo Vatikano susirinkimo vyravusį būdą - atsisukus į altorių. Jis tapo jau antruoju tai darysiančiu vyskupu Jungtinėse Valstijose.

„Kongregacija palankiai sutiko vyskupo pranešimą. Vėliau, kai apie tai sužinojo daugiau žmonių, gavome daugybę padrąsinančių laiškų iš vyskupijos tikinčiųjų ir kitų vyskupijų“, - teigė Madisono vyskupijos atstovas.

Vyskupas Morlino taip pat žada susitikti su savo vyskupijos kunigais ir paraginti juos pasekti savo pavyzdžiu. Jis tikisi, kad šis jo sprendimas padrąsins ir kitus vyskupus visame pasaulyje padaryti tą patį.

Madisono vyskupijoje seminaristai jau dabar mokomi laikyti ir tradicines lotyniškas Mišias. Šių metų pradžioje jis įsakė visoms parapijoms tabernakulius sugrąžinti į bažnyčių centrą - beveik pusėje jų tabernakulis buvo perkeltas prie šoninio altoriaus ar net į atskirą kambarį.

Mišias atsisukęs į altorių jau kurį laiką aukoja ir Linkolno vyskupas Jamesas Conley. Po kardinolo Sarah paraginimo, tai daryti nuo Advento pradėsiantis paskelbė ir Prancūzijos Frėjaus-Tulono vyskupas Dominique Rey.

„Kardinolas Sarah ir popiežius Benediktas XVI daugybę kartų pastebėjo, jog istorijos pabaigoje Viešpats nužengs iš Rytų su kylančia saule. Ir kai kunigas su kongregacija žiūri į Rytus, svarbu ne tai, kad jis kongregacijai atsukęs nugarą. Svarbu tai, kad kartu su kongregacija jis bent simboliškai atsisukęs į Rytus. Taip mes, vedami kunigo, tampame galinga armija, žygiuojančia kylančios saulės link, kad pasitiktume Viešpatį. Štai kas mes iš tikrųjų esame“, - pamokslo metu teigė vyskupas Morlino.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Religija 6086849260485978658
item