Italijos aukščiausiasis teismas: masturbuotis viešoje vietoje - ne nusikaltimas

Katanijos universitetas Italijos aukščiausiasis teismas priėmė sprendimą, pagal kurį masturbavimasis viešoje vietoje nėra baudžiamasis ...

Katanijos universitetas
Italijos aukščiausiasis teismas priėmė sprendimą, pagal kurį masturbavimasis viešoje vietoje nėra baudžiamasis nusikaltimas, net jei jis daromas aiškiai siekiant, kad tai matytų kiti žmonės.

Aukščiausiąjį teismą pasiekė 69 metų vyro, pagauto viešai masturbuojantis Katanijos mieste šalia universiteto teritorijos, kurioje buvo pilna studentų, byla. 

Kaip praneša laikraštis La Repubblica, Katanijos prefektas ir apeliacinis teismas nusprendė, jog vyras turėtų būti nubaustas trijų mėnesių laisvės atėmimo bausme ir sumokėti 3420 eurų baudą.

Tačiau aukščiausiasis teismas savo sprendime pareiškė, kad pagal naują vyriausybės reformą „toks veiksmas įstatyme nebėra įvardinamas kaip nusikaltimas“. Tokiu sprendimu teismas pašalino galimybę nuteisti asmenis laisvės atėmimo bausme už atliekamus nepadorius veiksmus viešose vietose. Už tokius veiksmus nuo šiol bus galima skirti tik adminisracinę nuobaudą.

Byla vėl bus grąžinta Katanijos prefektui, kad šis nuspręstų, kokio dydžio baudą vyrui skirti.

Priimdami sprendimą, aukščiausiojo teismo teisėjai pabrėžė, kad Italijos parlamentas praeitais metais dekriminalizavo veiksmus, kuomet vyrai tykoja praeinančių moterų, kad šios pamatytų, kaip jie su savimi atlieka nepadorius veiksmus.

Tai nėra pirmas toks atvejis pasaulyje. Neseniai švedas buvo pagautas atliekantis nepadorius veiksmus su savimi Stokholmo paplūdimyje, tačiau buvo išteisintas, nes jo veiksmai esą nebuvo nukreipti į konkretų žmogų. Tačiau daugelyje Europos šalių tai vis dar laikoma baudžiamuoju nusikaltimu.

Rugpjūtį Niujorko miesto taryba legalizavo viešą šlapinimąsį. Tuo tarpu San Francisko miesto taryba vos vieno balso persvara nusprendė nepanaikinti mieste galiojančio draudimo viešose vietose vaikščioti nuogiems.

Parengta pagal Independent.co.uk informaciją

Susiję

Pažangos ideologija 3253501089034503335
item