Gimė pirmasis vaikas, kurio abu tėvai „trakseksualai“, besielgiantys priešingai biologinei lyčiai

Ekvadore užfiksuotas pirmojo pasaulyje vaiko, kurio abu tėvai yra „transeksualai“, besirengiantys ir besielgiantys priešingai savo biolo...


Ekvadore užfiksuotas pirmojo pasaulyje vaiko, kurio abu tėvai yra „transeksualai“, besirengiantys ir besielgiantys priešingai savo biologinei lyčiai, gimimas.

Ekvadoriečių „transeksualų“ pora, sudaryta iš „vyro“, t.y. moters, apsimetančios, kad yra vyras, ir „žmonos“, t.y. vyro, apsimetančio moterimi, pagimdė sūnų. Tai vadinama pirmuoju pasaulyje „transeksualiu“ gimdymu, nors nei vienam iš tėvų nėra atlikta lyties keitimo operacija ir vaikas buvo pradėtas natūraliai bei išnešiotas savo motinos.

Tačiau gimdymas unikalus tuo, kad nėščia motina poroje užima vyro rolę, o tėvas - moters rolę. Abu ekvadoriečiai rengiasi priešingos lyties drabužiais ir visa savo išvaizda bei elgesiu primena priešingą lytį.

Pagimdžiusi kūdikį, pora pradėjo aktyviai kovoti už LGBT „teises“ Pietų Amerikoje. Poros tėvynėje Ekvadore galioja įstatymas, leidžiantis žmonėms gauti asmens dokumentus, kuriose nurodyta ne jų biologinė lytis, o gender tapatybė, dar vadinama socialine lytimi.

1998 metais Ekvadoras tapo pirmąja šalimi Pietų Amerikoje, savo Konstitucijoje įvardijusią seksualinę orientaciją kaip saugomą.

Parengta pagal Churchmilitant.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 5416943288399924779
item