G. Landsbergis ir S. Skvernelis išreiškė paramą homoseksualų partnerystei

Tėvynės Sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos lyderis Gabrielius Landsbergis prasitarė palaikantis homoseksualų pa...


Tėvynės Sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos lyderis Gabrielius Landsbergis prasitarė palaikantis homoseksualų partnerystę ir besitikintis, jog Seimas ją greitai įteisins. Jam pritarė ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašo lyderis Saulius Skvernelis.

Antradienį jaunimo organizacijų iniciatyvos „Žinau, ką renku“ diskusijoje „Lofte“ kandidatams buvo užduotas klausimas, ar reikia įteisinti vienalytes santuokas ir leisti įsivaikinti.

„Kaip tikras konservatorius, gavęs tokį klausimą, matyt, turėčiau išeiti, turėtų būti labai baisu. Ne, aš pasisakau už partnerystę, aš manau, kad laikas tam atėjo, aš tikiuosi, naujas Seimas ar mūsų koalicija galų gale šį klausimą į Seimą atneš ir mes jį priimsime“, – į klausimą atsakė G. Landsbergis.

Liberalų sąjūdžio atstovas Eugenijus Gentvilas pasisakė netgi už vienalytes „santuokas“. Tačiau tai nestebina, nes Liberalų sąjūdis jau keletą metų nuosekliai remia homoseksualų partnerystės idėją.

E. Gentvilas sakė neabejojantis, kad nuo partnerystės bus einama iki santuokos.

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atstovas ūkio viceministras Marius Skarupskas taip pat parėmė vienalytes „santuokas“.

„Socialdemokratai pasisako už santuoką, tai yra kairioji pozicija. Dėl įvaikinimo – manau, kad čia būtų kitas žingsnis, padarome vieną žingsnį, paskui galvosime apie kitą. Aš manau, kad tokia koalicija bręsta“, – diskusijoje sakė LSDP atstovas M. Skarupskas.

Nors kairysis socialdemokratų sparnas nuolat deklaruoja paramą LGBT asmenims, partijos palaikymo nesulaukia. Praėjusiais metais Liberalų sąjūdžio ir Socialdemokratų partijų frakcijų nariai Seime įregistravo Civilinio kodekso pataisas, kuriomis šalyje siūlyta įteisinti registruotą partnerystę. Ją galėtų sudaryti ir du vienos lyties asmenys. Tam iki šiol nepritarė ir partijos pirmininkas premjeras Algirdas Butkevičius.

LVŽS atstovas S. Skvernelis juokavo, kad išgirdęs tokį klausimą dar labiau nei G. Landsbergis turėtų išeiti, mat LVŽS vienareikšmiškai laikosi tradicinės šeimos linijos.

„Aš tos linijos laikausi, tačiau turiu savo nuomonę. Santykiai tarp žmonių, ką ir kas nori mylėti – niekada jokia valstybė negali reguliuoti ir kištis. Tačiau yra momentas, kada prieinama iki teisinių klausimų, kurie šiandien nėra išspręsti, todėl aš manau, kad teisiškai sureguliuoti partnerystę privalome“, – sakė S. Skvernelis.

Tokie pareiškimai pradžiugino Lietuvos gėjų lygą.

„Mes labai džiaugiamės dėl tokios pozicijos ir galime užfiksuoti įdomų aspektą, kad balsų, kurie iš esmės pasisako už, kalbant apie 6 didžiausias politines partijas, kurios, tikėtina, bus atstovaujamos parlamente, 4 didžiųjų partijų atstovai pritaria partnerystės instituto įteisinimui, dviejų turi kitokią poziciją“, – DELFI sakė LGL žmogaus teisių politikos koordinatorius Tomas Vytautas Raskevičius.

Parengta pagal Delfi.lt publikaciją


Susiję

Pažangos ideologija 8699193014620566384

Rašyti komentarą

25 komentarai

Nežiniukas rašė...

Štai ir atsiskleidė balandėliai.

Šiai situacijai pailiustruoti puikiai tinka Orvelo "Gyvulių ūkio" romano pabaiga (cituoju laisvai): gyvuliai žiūrėjo pro trobos langą ir niekaip negalėjo atskirti - kur kiaulės, o kur žmonės.

Pikc rašė...

Na, čia nėra nieko netikėto - pats Anūkas nelabai ir slėpė savo liberalias pažiūras, o jo žmona apskritai jau seniai genderizmui pritarimą išreiškusi.

Nežiniukas rašė...

Matai Pikc, bent jau senyviems žmonėms konservatoriai reiškė, kaip ir biški vertybių saugotojais, biški ir krikščionys.

Dabar nusimetė tą kaukę ir nebus kaip jiems pasiaiškinti kuo jie skiriasi nuo komunistų ir kitokių cicilikų.

O dėl Skvernelio, tai kažkas snukiaknygėje dėl jo Stambulo konvencijos palaikymo aiškino, kad če nesiskaito, svarbu, kad mes šeimą remiam.

Dabar aišku ir kokią "šeimą" dabar visi unisonu rems.

Pikc rašė...

Mano galva, nieko jie nesiaiškins - jie mano, kad tie senyvi žmonės ir taip už juos balsuos, iš inercijos, tad dėl jų nėra ko nerimauti, o dabar reikia taikytis į liberalų rinkėjus. Užtai ir "naujas/jaunas partijos veidas", užtai ir "tolerancija beigi peder... pardon, žmogaus teisės". LS iš esmės daro lygiai tą patį - jie akivaizdūs liberalai, bet nori patraukti tiek normalias vertybes puoselėjančius rinkėjus, trimituodami apie tai, kaip jie "remia šeimą", tiek "žydrai-rausvai-vaivorykštinį" elektoratą, išstatydami visokius skvernelius ir šakalienes.

Anonimiškas rašė...

Gerai, kad laiku išsidavė. Europinis genderizmo botulizmas ir geriausius konservus gali sugadinti. Bet geriau išmesti neragavus.

Pikc rašė...

Geras! :)

1Chingishan rašė...

Aš tikiuosi kad koncervatorių senbuviai nuvers šita pederastinį mažvaikį po velnių. Kovojo 26 motus žmonės toj partijoj, atėjo piemuo matai su savo 2 gramais vištos smegenelių ir kažką išperdė. ką galvoja ten krikčionys demokratai- jei jie juo neatsikratys tai kokie jie tada krikščionys??
O dėl skevernelio tai čia viskas jau senai aišku. nesuprantama ką galvoja karbauskis ir toj partijoj kiti žmonės kai šitas išgama čia savo cirkus krečia. tai jei tavo nuomonė už pederastų sąjungas 9tai ir lansbergiaui tas pats galioja) eini į liberastų partiją ir ten už tai kovoji. kodėl jie eina į tas partijas kurių nuomnonė priešinga? ir kodėl tos partijos ima žmones pirma nepasiklausę jų nuostatų. per koncervatorių lyderio rinkimus kas nors klausę pienurnio ką jis mano apie rudojo maro santuokas? jei neklausė - tai kodėl neklausė ir jei būtų apuie jas ankčiau žinoję ar būtų rinkę šitą debilelį?

Audrius rašė...

Blogiausia, kad zmones isrinks visus situos tipus. Nes kito pasirinkimo neturi. Gali sugadinti balsavimo lapa, bet tada jau gali ir visokie tomasevskiai su rozovom islysti. Dar buvo tautininkai like, bet susidejo su TT ir tapo visai nebeydomus. Ziauru. Laukia dar 4 metai jovalo.

Anonimiškas rašė...

joo, ir aš manau,kad tautinykai susijungdami,klaidą padarė,nes koalicijom daugiau balsų reikia surinkti.Bet vis tiek aš už juos balsuosiu.O konservai tai jau seniai sakau,kad kažkokie nekonserviški pasidarė,o žalieji tai apskritai Vakaruose man keiksmažodžio sinonimu tapo,panašu ,kad ir mūsuose jie-ne kitokie.

Pikc rašė...

Šiaip, tautininkai ne su TT, o su jaunalietuviais susidėjo - į TT tik J. Panka nuėjo. Iš pradžių, tiesa, 4 TS nariai buvo pas TT į sąrašus vienmandatėse nuėję, bet po kolegų "paprotinimo" (kiek žinau, su raginimais trauktis iš partijos tokiu atveju) 3 iš 4 persigalvojo, o J. Panka, kaip minėjau, oficialiai išstojo iš TS ir perėjo į TT sąrašus.
Na, o 1Chingishan, manyčiau, GEROKAI pervertina krikščionių demokratų įtaką libkonų partijoje - ten jų tik pavadinimas liko. Orus jau labai seniai reguliuoja ne jie (o ar jie apskritai kada turėjo įtakos?).
Dėl Karbauskio - klausti "ką jis galvoja" kažin ar verta, atsižvelgiant į tai, kad po savo "benefiso" tiek Skvernelis, tiek Šakalienė (o šitos veikėjos nuostatų tiesiog neįmanoma buvo nežinoti prieš priimant į partiją) liko ne tik partijoje, bet ir savo vietose sąrašuose - ir Karbauskis juos net ne smerkia, o atkakliai gina.

Ainis rašė...

Lietuvos sąrašo partijos nuostatos LGTB atžvilgiu palankios, o daugelio partiečių asmeninės - priešingai.
LVŽS partijos nuostatos yra už tradicinę šeimą, o partiečių asmeninės - kertasi su partijos.
Ir KĄ, pasirodo - nieko, tai normalu.
Taip išeina, kad dabar Lietuvoje partijoms nusispjaut ant savo partiečių asmeninių nuomonių, o partiečiams ant partijų deklaruojamų vertybinių, Svarbu prieš rinkimus susiorganizuoti ir primityviai išdurninus rinkėjus paimti VALDŽIĄ keturiems metams. Tai yra esminis partijų ir jų narių BENDRAS rišantis tikslas ir SVARBIAUSIA, mažai deklaruojama, bet labiausiai partinį judėjimą motyvuojanti VERTYBĖ.
O gaila...

Anonimiškas rašė...

Aš visai rimtai : tai už ką balsuoti ?

Anonimiškas rašė...

Gal kur yra A. Smetonos (pro)anūkas?

1Chingishan rašė...

dėl už ką balsuot palaukim kitos savaitės. Bent man tai bus aišku už ką balsuot iki kitos savaitės galo.

darius rašė...

Chebryte Jus ka nezinote kad Skvirneli remia UAB Senukai jis vaidina sventa kad neima kysiu kad tikras pareigunas o is tiesu kam jam imti jeigu jam atnesa...Tai tegu dabar kartu su jauneliu gali pavizdi parodyti...

Anonimiškas rašė...

Nusiraminkit, partnerystė, tai jokia šeima, kur juos dėt gal norit kaip Hitleris į Maidaneką?,čia tie partneriai ir dabar yra, panašiai kaip ,,družba dva'', tai neturi nieko bendro, kaip santuoka, ar šeima, atrodo jaunėlis nepasakė, kad tai šeima,o tarp jų meilės saitai.

Pikc rašė...

Oi, kaip aš čia pamiršau apie "holokaustą, kuris yra homofobija"? :D
http://i1273.photobucket.com/albums/y406/Pikc_Kazinkavicius/Kalimavicius_20160613_zps1xpw8ljf.jpg

Anonimiškas rašė...

Piksiuk pamiršai istoriją, daugiausiai labai aktyvus baigia vienodai, blogai dėl to, kad per didelis aktyvumas aptemdo protą.

Pikc rašė...

P.S. Kaip sykis apie "meilės saitus" - http://28.media.tumblr.com/PJQHc25qImj1ldgh4jhUq69Do1_400.png
Juk "after all, love is love" (TM). :D
"Anonimiškas 2016-09-11 22:01" - gal galėtumėte daugiau konkretumo? Šiaip, empiriniai duomenys rodo, kad pas homjaunimo aktyvistus nelabai yra ką temdyti, tad jie šiuo klausimu kaip ir saugūs. ;)

Anonimiškas rašė...

Konkretumo čia sunku rast,visas konkretumas yra seniai duotas dekaloge, tik jo kažkodėl nėra laikomasi, ir pasakyti, kad visi aktyvistai yra bepročiai taip pat, neteisinga, o kokia nors jų pradėta vystyti teorija, jei ji nukrypsta, ar specialiai nukreipiama nuo dekalogo, daugiausiai veda juos į pražūtį, tada daugiausiai jie nukenčia kada prarandamas,ar užtemsta jų protas.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Aš nesakau, kad visi homjaunimo aktyvistai yra bepročiai - aš tiesiog manau, kad jie protu nesivadovauja. Ir jie nevysto jokių teorijų - jie tiesiog aklai tiki jiems "iš viršaus nuleistomis" teorijomis. Ir dar - mano galva, sakyti, kad tos teorijos "nukrypsta, ar specialiai nukreipiam[os] nuo dekalogo" nėra visai tikslu, nes jos prie Dekalogo net priartėjusios nebuvo, tad nėra nuo ko ir nukrypti. :)

Anonimiškas rašė...

a kas atsakys už atvirą HOMOFOBIJĄ sklaida šoje portalas

Pikc Kažinkavičius rašė...

Jo, ir dar už atvirą PEDOFOBIJĄ sklaida, ZOOFOBIJĄ sklaida, INCESTOFOBIJĄ sklaida, GERONTOFOBIJĄ sklaida beigi šiaip PERVERTOFOBIJĄ sklaida šoje portalas. :D

Anonimiškas rašė...

Tipiškas žydiškas poelgis. Abraomas irgi net savo žmoną kišo po faraonu, kad tik naudą turėtų.

Anonimiškas rašė...

Sutinku, kad homjaunimo aktyvistai, prie Dekalogo net nebuvo priartėję, užtat velniologą išstudijavę puikiai, todėl ir aktyvinasi ta kryptimi, tik sunku paaiškinti kodėl vieni renkasi Dekalogą, kiti velniologuą, tikriausiai todėl kad blogis plinta greičiau, ir minta kitais, o gėrį reikia ugdyt ir įdėt į tai nemažai darbo.

item