Du policininkus pašovęs Danijos pilietis buvo Islamo valstybės karys

Kiek anksčiau šią savaitę per narkotikų reidą Kopenhagoje du policininkus pašovęs Danijos pilietis buvo grupuotės Islamo valstybė (IS) n...


Kiek anksčiau šią savaitę per narkotikų reidą Kopenhagoje du policininkus pašovęs Danijos pilietis buvo grupuotės Islamo valstybė (IS) narys. Tai penktadienį pranešė su džihadistais siejama naujienų agentūra Amaq, rašo AFP.

25-erių metų amžiaus jaunuolis, vietos žiniasklaidos įvardytas kaip Mesa Hodzicius, trečiadienį pašovė du policininkus ir vieną civilį, o penktadienį pats mirė nuo šautinių žaizdų, patirtų per suėmimo operaciją.

„Išpuolio prieš Kopenhagos policiją vykdytojas yra IS karys ir šią ataką jis įvykdė atsiliepdamas į raginimus taikiniu rinktis koalicijos šalis“, - skelbė agentūra Amaq, cituodama neįvardijamą šaltinį. Pranešime minima koalicija yra tarptautinis, su IS Sirijoje ir Irake kovojantis aljansas.

Policija teigė, kad M. Hodzicius turėjo sąsajų su islamistų grupuote Millatu Ibrahim ir simpatizavo IS.

M. Hodzicius per narkotikų reidą Kopenhagos Kristianijos rajone pašovė du policininkus. Vieno iš jų būklė sunki

.

Susiję

Pasaulis 3264123316201620760

Rašyti komentarą

2 komentarai

Pikc rašė...

Nia nia - če nesiskaito! Če NIEKO bendro neturi nei su islamu, nei su terorizmu! Če ryškei koks pavienis-atsitiktinis psichikos sutrikimū turintis vargšas pabėgėlis neatlaikė aplinkos racizmo beigi netolerancijos, ir tiek. Ryšium su tuo reikia dar grieščeu kovoti prieš islamofobiją, netoleranciją, racizmą beigi homofobiją (nu, dėl visa ko). :)

Frodo Baggins rašė...

Tai juk elememtaru: Vakaru elitas tiesiog neturi kitos iseities dabar kaip skiesti visas tas nesamones apie tai kokia taiki religija yra islamas visaip neigti tikraja islamo esme, persekioti tuos kurie bando sakyti tiesa. Kol kas visas issigelbejimas kad muslimai susiskalde ir pjaunasi tarpusavyje kaip pasiute sunys: siitai, sunitai, isis, alkaida, ir kt. O va jei Vakarai prades atvirai sneketi kad islamas yra gresme civilizacijai, tai tie pasiute sunys susivienys. Jie gali pjautis tarpusavyje iki begalybes bet pries bendra priesa jie visada susivienija. O tai reikstu vakarams gala. Del to jie ir sneka visas tas nesamones, nes bijo bijo bijo. Liudnos jiem misios svieciasi...

item